Wedstrijden zaterdag 30 september 2023

Wedstrijden zaterdag 30 september 2023

HBV 1

Team 1 beleefde afgelopen zaterdag een gezellige wedstrijd tegen Van Zijderveld 3. Door de afwezigheid van Dave, Mandy en Jessica moest het team wederom op zoek naar invallers. Gelukkig waren er drie spelers die hun badmintonracket tijdelijk van de wilgen haalden: Katja, Nick en Damian, en ze lieten zien dat ze het badmintonnen nog steeds in de vingers hebben!

Het eerste punt kwam binnen dankzij het sterke mannendubbel van Nick en Rico. Rico won ook zijn single doordat oud-HBV’er Haico, nu al jaren spelend voor Van Zijderveld, in de tweede game zich verstapte en moest opgeven.

Het derde punt kwam van Tessa, die heel knap haar single wist te winnen van Audrey. Ondanks dat er kansen waren in de mixen, en ook Katja en Damian dichtbij waren en alles gaven in hun singles, bleef het bij 3 punten. Van Zijderveld ging na een sportieve avond en een gezellig dankje na met de 5-3 winst naar huis.

Aankomende zaterdag spelen we hopelijk weer op volle sterke, dan komt koploper DKC op bezoek in Hoorn!HBV 2

Op een zinderende zaterdagavond 30 september trotseerde HBV2 de uitdaging tegen Van Zijderveld BV 4, de koploper in de poule. Het werd al snel duidelijk dat dit geen eenvoudige tegenstander was. In de dubbels gaven Florian/Nils en Imani/Lobke alles, maar konden ze niet op tegen de Zijdervelders. Brian/Patrick en Anju/Melanie streden moedig, maar moesten uiteindelijk de overwinning aan de tegenstander laten met scores van 9-21/11-21 en 11-21/12-21.

Na de dubbels was het tijd voor de enkels en hier hadden we iets meer vertrouwen. Dat bleek terecht, want de scores logen er niet om:

  • Rik-Patrick: 17-21/15-21
  • Imani-Anju: 7-21/17-21
  • Florian-Alex: 18-21/15-21

Lobke maakte het heel spannend tegen Emma in een zinderende derde game: 13-21/21-17/19-21.

Na de Enkels waren de mixen aan de beurt. Rik en Imani stonden tegenover Brian en Melanie in een zenuwslopende strijd, maar helaas verloren ze in twee games met 15-21 en 18-21. Nils en Lobke gaven alles tegen Alex en Emma en hoewel ze moeite hadden in de eerste game, kwamen ze sterk terug in de tweede met een score van 8-21/18-21. Helaas hebben we dit weekend geen punten gepakt, maar we hebben toch enkele prachtige wedstrijden neergezet. Aankomende zaterdag 7 oktober 2023 gaan we er weer vol voor, zonder bardienst zodat we ons volledig kunnen concentreren op de wedstrijden.

HBV 4 vs. Shuttle 1

Helaas, 3-5 verloren. Na enkele zinderende wedstrijden had het net zo goed de andere kant op kunnen vallen. De punten werden verdiend door Tiffany en Inge in het damesdubbel, Tiffany in de single en Inge en Rick in het gemengd dubbel.

HBV 5

Afgelopen zaterdag speelden we een spannende wedstrijd tegen de nummer 1, waar we slechts één puntje op achter staan. Met een sterke start in de dubbels en singles kwamen we op een veelbelovende 4-2 voorsprong. Ondanks onze inspanningen in de mixen, konden we de winst net niet binnenhalen en bleven we steken op een gelijkspel van 4-4. Maar belangrijker nog, we hebben onze tweede plaats weten te behouden. Alles is nog mogelijk om de top te bereiken!

HBV M1

We hebben tot nu toe drie wedstrijden gespeeld en nog geen enkele verloren! Momenteel staan we op de derde plaats in het klassement, maar de nummer één heeft al een wedstrijd meer gespeeld. Onze resultaten tot nu toe zijn 4-4, 5-3 en 7-1. We kijken uit naar de wedstrijd van aankomende zaterdag 7 oktober 2023!

Zie hier de link voor alle standen en uitslagen

https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubstandings.aspx?id=46728BD6-1E5B-49B9-B2CB-A85A5307B2D1&cid=114