Hoornse Badminton vereniging

Welkom bij HBV

HBV is een vereniging waarbij recreatief, competitief en topbadminton spelen hoog in het vaandel staat. Doordat we onze hal alle dagen ter beschikking hebben, kunnen we iedereen een optimale mogelijkheid bieden om op zijn of haar gewenste moment te badmintonnen op het niveau dat bij daarbij past. Met behulp van een team van vrijwilligers en professionele trainers kun je bij HBV op een ideale manier doorgroeien naar de top van je kunnen. Sportief en gezellig zijn daarbij onze belangrijkste steekwoorden. Of je nu komt voor een avondje shuttles slaan met je maatje, trainen op niveau of zelfs klaverjassen; bij alles is het doel om lekker inspannend en gezellig met elkaar bezig te zijn. En na afloop ben je natuurlijk van harte welkom aan de bar in onze eigen kantine.

HBV Aanbod

Topbadminton

  • Sinds het seizoen 2016-2017 speelt HBV mee in de hoogste landelijke klasse van Nederland, de Eredivisie.
  • Een aantal van onze toptalenten zijn Nederlands (jeugd-)kampioen.
  • Samenwerking met de badmintonschool van Dennis Lens (7-voudig nederlands kampioen)
  • Hoorns Open – open toernooi met deelnemers van alle niveau’s tot aan de top van Nederland
  • Junior Master Hoorn – Toernooi voor jeugdspelers, onderdeel van het Junior Master circuit

Competitie

  • Deelname aan bondscompetitie met 4 teams
  • Deelname aan de regiocompetitie senioren
  • Deelname aan de regiocompetitie jeugd

Recreatief badminton

  • 2 avonden vrij spelen met afhangsysteem voor senioren
  • 1 middag/avond spelen voor recreatieve jeugdspelers

Er worden door alle commissies diverse activiteiten georganiseerd: denk aan interne toernooien, kaart- of spelletjesavonden, bedrijventoernooien en nog veel meer.

Ieder jaar doet HBV ook mee met de WFBC – Westfriese Badminton Combinatie – waarbij voor recreantenteams wedstrijden worden georganiseerd tussen de verschillende verenigingen in de regio Westfriesland.

Sponsors

HBV kan niet bestaan zonder sponsors. Om onze accommodatie betaalbaar te houden voor de leden, maar zeker ook om topsport mogelijk te maken. Wel zijn we altijd op zoek naar nieuwe bedrijven die kunnen sponsoren. Daartoe hebben wij een sponsorplan met allerlei verschillende opties. ent u geïnteresseerd in het sponsoren van HBV, neem dan contact op met onze sponsorcommissie: sponsoring@hoornse-bv.nl

HBV en de maatschappij

HBV zet zich regelmatig in voor het maatschappelijk belang om mensen gezonder te laten leven door meer te sporten. Zo hebben wij bijvoorbeeld een subsidie gekregen via Sportimpuls om in de wijk de Grote Waal schoolkinderen beter en meer te laten bewegen door de BeweegWijs methode in te voeren (-> project.)