HBV’ers in actie op sfeervol Rijncup

HBV’ers in actie op sfeervol Rijncup

Maar liefst 14 HBV’ers kwamen afgelopen weekend in actie op het Rijncup toernooi. Dit ontzettend gezellige toernooi wordt ieder jaar in Wageningen georganiseerd door studentenclub BC de Lobbers.

Op vrijdagmiddag vertrokken de HBV’ers al richting Wageningen. Omdat de gehuurde legertent groter was dan verwacht (of was de auto te klein?), moest er een extra auto omrijden om de tent op te halen. Nogmaals bedankt, Maurice!

De legertent opzetten op het grasveld naast de sporthal was nog een behoorlijke klus. Het was dan ook een tent voor maar liefst 20 man! Een aantal personen die de stokken binnen in de tent omhoog hielden kregen het steeds benauwder, maar de tent stond net op tijd voordat er mensen flauw vielen.

Het was gelijk een heerlijke, zonnige dag. Er werden allerlei sportieve spelletjes gespeeld op het campingveldje en de eerste drankjes waren al snel genuttigd.

Vervolgens gingen we uit eten bij de lokale Chinees, samen met een grote groep Duinwijckers. Met hen deelden we ook de grote legertent, ontzettend gezellig. We aten met bijna 30 man aan twee grote ronde tafels de Indische rijsttafel. De (weinige) andere gasten in het restaurant hebben waarschijnlijk nauwelijks met elkaar kunnen praten vanwege het gezellige volume dat bij ons vandaan kwam.

De avond werd afgesloten met nog eens veel drankjes, spelletjes (Weerwolven was weer een hit) en uiteindelijk zelfs nog een prachtig uitzicht op het Noorderlicht.

Op zaterdag begonnen de wedstrijden en we hebben natuurlijk hard gestreden op de badmintonbaan. Maar, badminton is bijzaak bij Rijncup. Nog meer plezier hadden we namelijk bij de tent, op het volleybalveld, in het zwembad en op het terras. Op zaterdagmiddag lagen tientallen blikjes bier al behoorlijk verspreid over het campingveld.

Zaterdagavond was het grote Rijncupfeest. In de flatkroeg was het een dolle boel, met name vanwege de zeer lage prijzen. Er is veel gedanst, gesjanst en over de vloer gerold. Deze wilde avond zal nog voldoende stof tot napraten geven tot aan de volgende editie van Rijncup.

Gelukkig belandde uiteindelijk iedereen levend en wel weer in de tent. Sommigen hadden daarbij nadrukkelijk de hulp van anderen nodig.

Een korte nacht later en we mochten/moesten weer de badmintonbaan op. Jessica en Rico kwamen nog tot de halve finale in het GD1, maar hun vlieg- en duikwerk was net niet voldoende om de finale te halen.

In de GD4 bereikten Armel en Menno wel de finale en er was geen enkele blijk van vermoeidheid te zien bij de HBV’ers: met 21-15 en 21-16 versloegen zij hun tegenstanders en werden ze kampioen!! Gefeliciteerd!

Het grootste badmintonsucces van HBV vond plaats in de categorie 8: Ernst haalde daar de finale in het mannen-enkel, maar had uiteindelijk te weinig energie om die winnend af te sluiten. Toch een knappe 2e plaats.

Maar de klapper van het weekend was toch wel de MD-8 finale tussen twee volledig Hoornse koppels: Ernst & Ruben stonden tegenover Maurice & Jonathan! Met saillant detail dat Maurice trainer is geweest van de drie jonkies in deze finale. Het werd een mooie pot en uiteindelijk werden Maurice en Jonathan de kampioenen met 21-15 en 21-17. Gefeliciteerd!!

Met kleine oogjes werd de tent weer ingeklapt en was het tijd om huiswaarts te keren. Met veel verhalen, wat verbrande lichaamsdelen en veel gesnurk reden we terug naar Hoorn. Volgend jaar weer!