Start van de nieuwe opzet jeugdcompetitie

Start van de nieuwe opzet jeugdcompetitie

Op zondag 1 oktober 2023 stond de aftrap van onze jeugdcompetitie voor de deur en het beloofde een dag vol spannende wendingen en nieuwe avonturen te worden! Voor degenen die het nog niet wisten: er zijn een aantal opwindende veranderingen doorgevoerd in de opzet, vooral voor onze jongste kanjers.

De kids die vorig jaar nog meespeelden met de mini’s op zaterdagochtend zijn nu volwaardige jeugdspelers geworden en nemen deel in de categorie ‘zilver’. Hier spelen ze zes wedstrijden (3 enkels en 3 dubbels) van 2 sets tot 11 punten (met een verlenging tot maximaal 15 punten) en het speelveld is ietsje ingekort, tot aan de eerste achterlijn.

Bij HBV zijn we trots op onze twee teams in deze categorie: de J4 en J5. Zondag speelde de J5 thuis met Lara, Beau en Aiden tegen Martinus uit Amstelveen. Het hoofddoel voor onze jongste spelers is om het spel te leren kennen en bovenal plezier te hebben met elkaar. Als je een set met 0-11 verliest is dat best wel een beetje moeilijk, maar is met het afsluitende beker limonade en zakje chips ook weer snel vergeten!