Inhaalwedstrijd op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober 2023

Inhaalwedstrijd op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober 2023

Sparta SV 2 – HBV 4

Op zaterdag 21 oktober stond een inhaalwedstrijd gepland tussen Hoornse BV 4 en Sparta SV 2. Rick was ziek, dus kregen we versterking van Bastiaan. We begonnen met de dubbels, helaas werd de heren dubbel verloren in 2 games. Ook de dames dubbel werd helaas verloren in de 3e game met 21-19.

Vervolgens was de heren enkel aan de beurt. Bastiaan en Patrick mochten aan de bak, beide werden in 3 games gespeeld. Helaas verloor Bastiaan maar Patrick mocht na een spannende pot de partij op zijn naam schrijven.

Ook de dames enkel van Annamarie en Inge werden in 3en gespeeld. Beide wisten ze de partij te winnen.

Bij de gemengde dubbel hebben Bastiaan en Inge de eerste gemengd dubbel gespeeld, deze werd helaas in 2en verloren. Patrick en Annamarie wisten vervolgens de laatste partij in 3en binnen te slepen waardoor er met een 4-4 afgesloten werd.

Hillegom BC 1 – HBV 2

Zondag 22 oktober had team 2 een uitwedstrijd tegen Hillegom, een verplaatste wedstrijd. Rik had ’s morgens eerst Florian nog afgezet in Eindhoven (!!!) voor een mooie vakantie in Griekenland.

Nils wist nog van vorig jaar dat de speelomstandigheden in Hillegom niet perfect zijn. Helaas bleek dat ook deze keer het geval te zijn.
Nils en Rik begonnen met de dubbel, maar kwamen eigenlijk geen moment in hun spel. Daarnaast had Nils ook erg veel last van rug, waardoor er weinig te halen viel.

De damesdubbel werd gelijktijdig gespeeld, ook daar was het verschil helaas te groot. Nils mocht vervolgens zijn single spelen tegen Pim. Vorig seizoen had Nils ook al tegen Pim gespeeld. Toen was Pim verre van fit. Deze keer was het helaas andersom. Nils kon door zijn rugproblemen eigenlijk niets betekenen en het was snel voorbij.

Lobke was ondertussen ook begonnen aan haar single. In de 1e game ging het nog gelijk op en had Lobke nog een voorsprong. Helaas was het niet genoeg om de game te pakken. In het vervolg was het verschil te groot geworden. Rik mocht vervolgens zijn single spelen. In de 1e game kon ook Rik niet echt in zijn spel komen. De 2e game was wel erg spannend, maar Jordi trok aan het langste eind.

Imani begon goed aan de wedstrijd. De 1e game was nog wel spannend, maar in de 2e game was het verschil te groot en pakte Imani zo ons 1e puntje van de dag binnen!

De mixen werden ook gelijk gespeeld. Nils en Imani hadden nog niet eerder gemixt, dus het was even zoeken. In het begin lukte eigenlijk weinig. Aan het eind van de 1e game besloten ze om te gaan dubbelen. Hierdoor hoefte Nils minder zijn rug te belasten. Voor de winst in de 1e game was dit te laat, maar de 2e game was erg spannend! De strijd ging gelijk op, maar aan het einde was het toch Hillegom dat de wedstrijd binnen haalde.

Ook Rik en Lobke hadden een goede 1e game waarin ze goed bij konden blijven, 2e game pakte Hillegom de voorsprong en zo kwam de eindstand van 7-1 op het scorebord.

Daarna nog paar drankjes en zelfgemaakte taart gekregen en vervolgens ging iedereen weer naar huis. Hopelijk gaan de volgende wedstrijden wat beter, want we hebben nog wel punten nodig om kans te maken op handhaving…

Zie hier de link voor alle standen en uitslagen

https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubstandings.aspx?id=46728BD6-1E5B-49B9-B2CB-A85A5307B2D1&cid=114