HBV’ers in de prijzen op Hoorn Open

HBV’ers in de prijzen op Hoorn Open

Zaterdag 13 april werd in de hal van HBV de 35e editie georganiseerd van het grote Hoorn Open. Maar liefst 90 badmintonners uit heel Nederland streden om de prijzen in de categorieën 2 (1e/2e/3e divisie), 5 (4e/5e divisie) en 7 (6e/7e divisie).

Uiteraard waren er veel spelers van HBV die in eigen hal kwamen badmintonnen, maar er waren onder andere ook delegaties van Leeuwarder BC, ’t Vennewater (Heiloo), Conquesto (Zoetermeer), BC Castellum (Utrecht) en Polisport (Schagen). Ontzettend mooi dat zoveel verschillende spelers ons toernooi weten te vinden. 

 

De toernooiorganisatie heeft er een uitstekend toernooi van gemaakt dat op rolletjes verliep. Naast het badmintonnen was er voldoende ruimte voor een gezellig spelletje of kletspraatje tussendoor. De snoepjes bij de toernooitafel werden ook goed gevonden. Dank aan Rik, Lobke, Inge, Mariska en Tu voor hun inzet!

 

De Winnaars

Na een lange dag vol mooie partijen werden Rico Klaassen Bos (HBV) en Raquel Humpris (BC Duinwijck) getroond tot kampioen in de heren-enkel 2 en dames-enkel 2.

In categorie 5 werd thuisfavoriet Vivian Huang (HBV) de winnaar bij de dames en de 16-jarige Quinn Jens (BV Almere) pakte de titel bij de mannen.

Ook in categorie 7 twee jonge winnaars: Casper Roelofs (’t Vennewater) en Mara Kok (Polisport) gingen er met de winst vandoor, beiden pas 15 jaar!

Van de thuisclub pakten ook nog Damian Veerman en Mandy Dekker een titel: zij werden kampioen in categorie 2 in respectievelijk het dubbelspel en gemengddubbelspel met Rico.