Dave en Vivian Clubkampioenen van HBV

Dave en Vivian Clubkampioenen van HBV

Afgelopen weken streden ruim 70 HBV’ers om de prijzen bij de jaarlijkse Clubkampioenschappen. Het was een ontzettend gezellig toernooi, met veel spannende en sportieve wedstrijden.

In het kader van Samen 1 werden de Clubkampioenschappen weer georganiseerd voor alle leden tegelijkertijd. Dat leverde een ontzettend leuke mengeling op van spelers, van elk niveau en van jong tot oud. Zo leren we elkaar nog beter kennen!

Na afloop werd er ook nog heerlijke gedineerd met elkaar en volgde een after-party in de kantine. Bedankt voor ieders deelname en voor de winnaars: gefeliciteerd!

 

Hieronder een kort verslag per categorie. Alle uitslagen en winnaars zijn hier te vinden. 

Jeugd

Bij de A-Categorie speelden de oudste competitiespelers tegen elkaar.
In het jongens-enkel wist Nick Tieleman wederom clubkampioen te worden, door Ruben Andriessen in 3 spannende games te verslaan.
Bij de meisjes werd Charlotte Veerman kampioen door de poule te winnen. Raya Miteva werd knap tweede.
In de dubbel speelden alle koppels door elkaar: uiteindelijk werden Ryan Huijsman & Melvin Jordaan clubkampioen in het dubbelspel. Nick Tieleman & Millaray Brieer werden tweede. 

In de B-categorie speelden de jongens en meisjes door elkaar heen die dit seizoen voor het eerst competitie spelen. Mooi om te zien hoe deze spelers vooruit zijn gegaan in korte tijd. 
In de finale won Stijn Molenaar in twee games van de nummer twee Aiden de Graaff

In de C-categorie speelden onze jongste leden, die korter dan een jaar lid zijn en op zaterdagochtend bij de Mini’s trainen. Zij lieten zien al aardig een shuttle te kunnen raken! Pip Monsma werd kampioen, hij versloeg in de finale Koen Molenaar.

Senioren B/C

In de categorie Senioren B streden de leden van de dinsdag, donderdag en zondag om te prijzen. Deze ervaren spelers lieten prachtige rally’s zien, wat bewijst dat we binnen HBV op goed niveau badmintonnen.
In het Mannen-Dubbel B werd een uiterste spannende finalewedstrijd gespeeld, die uiteindelijk in het voordeel van Hugo de Groot & Dennis van Wattingen werd beslist. Arjan Drost & Frederik Glas pakten de tweede prijs.
Het Gemengd-Dubbel B werd een prooi voor Arjan Drost & Karin Heinsbergen. Zij versloegen al hun tegenstanders in de poule in een aantal spannende partijen. De tweede plaats was voor Frederik Glas & Elma Glas-Corbijn, mede dankzij twee overwinningen in 3 games.

De categorie Senioren C werd dit jaar voor het eerst vervuld. Kersverse HBV-leden, de meesten begonnen bij het Probeerbadminton, deden dapper mee aan de Clubkampioenschappen. De categorie werd samengevoegd met damesdubbel uit de B-categorie, omdat daar net te weinig inschrijvingen waren. 
De Dubbel C werd gewonnen door Elma Glas Corbijn & Karin Heinsbergen. In de poule werden veel spannende potten gespeeld en eindigden 3 koppels op een gedeelde 2e plaats. Dankzij een beter game-saldo kregen Awal Baute & Sofie de Leeuw uiteindelijk een zilveren medaille om hun nek.

Senioren A

De senioren competitiespelers kwamen uit in de A-categorie en speelden wedstrijden op hoog niveau om te bepalen wie zich de beste van de club mocht noemen.

Bij de Mannen-Enkel A prolongeerde Dave Veerman zijn titel en werd hij wederom clubkampioen door Rico Klaassen Bos in 2 games te verslaan.
Het Vrouwen-Enkel A werd een prooi voor Vivian Huang, die zich voor de eerste keer de beste dame van HBV mag noemen. Tjeska Kohlbrugge werd 2e van de club.

Dave Veerman werd daarnaast ook clubkampioen in het Mannen-Dubbel A samen met Patrick Bimmerman. Zij versloegen in de finale Ernst Geuzinge & Rico Klaassen Bos.
Ook in het Gemengd-Dubbel A wist Dave Veerman samen met Annamarie Ruijter het kampioenschap te behalen, door wederom te winnen van Rico Klaassen Bos & Tjeska Kohlbrugge.
Het Vrouwen-Dubbel A werd gewonnen door Vivian Huang & Mandy Dekker, zij waren in een spannende poule net te sterk voor de nummers 2 Tjeska Kohlbrugge & Fenna van Leijen.