Wedstrijden zondag 5 november 2023

HBV 1

Team 1 had een pittige tegenstander dit weekend: koploper Velo stond op het programma!

Een uurtje rijden naar Wateringen (tegen Den Haag aan) en we konden van start.

De mannendubbel werd helaas in 3 games verloren. Maar Dave en Rico namen allebei revanche in de singles en wonnen deze. Dave keurig in 2 games, bij Rico waren er 3 games en aardig wat kunst- en vliegwerk voor nodig.

Mandy en Tessa boden in de dubbel nog goed tegenstand, maar in de singles waren de Velo-dames een maatje sterker. Tussenstand: 4-2 voor Velo.

De mix van Dave en Mandy ging in 2 games verloren. Rico en Tessa wisten ternauwernood nog een punt binnen te slepen door hun 3e game met 21-19 te winnen.

Het 5-3 verlies tegen de kampioenskandidaat is geen verkeerd resultaat. Na een drankje in de Velo-kantine sloot HBV de avond af met een lekker diner in het brugrestaurant boven de A4.

Volgende week spelen we tegen Martinus Amstelveen, die juist helemaal onderaan staat. Uiteraard gaan we dan weer strijden om de winst!

HBV 3

BV Heemskerk 1 – Hoornse BV 3

Op zondag 5 november moest team 3 voor hun wedstrijd naar Heemskerk. Het team voor deze wedstrijd bestaat uit Bastiaan, Maarten, Vivian en Tjeska.

In de herendubbel nemen Bastiaan en Maarten het op tegen Max Pirovano en Remco Welp. Het Hoornse tweetal kent weinig problemen met hun tegenstanders en weten de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken: 12-21 en 17-21.

In de damesdubbel nemen Vivian en Tjeska het op tegen Britt Dijkstra en Yvonne Wuck. De eerste game loopt het nog niet bij de dames en ze moeten deze aan de tegenstandsters laten. Daarna wordt het spel beter en komen de tegenstandsters van BC Heemskerk er bijna niet meer aan te pas en trekt het Hoornse koppel de wedstrijd in duidelijke cijfers naar zich toe: 11-21, 21-9 en 21-10. Met deze overwinningen start het team met een 2-0 voorsprong aan de enkelpartijen.

Bastiaan heeft de hele wedstrijd moeite om grip te krijgen op zijn tegenstander Max. Hij moet uiteindelijk in een spannende wedstrijd het hoofd buigen in 2 games (19-21, 15-21).

Vivian heeft aanzienlijk minder moeite om haar tegenstandster, Britt, aan de kant te zetten. Ze doet dat uiteindelijk met duidelijke cijfers: 21-11 en 21-9.

Voor Maarten duurt de wedstrijd tegen Remco net iets te lang. Aan het einde van de derde set is de pijp net teveel leeg om nog de laatste punten binnen te halen: 21-18, 5-21 en 21-19.

Tjeska begint haar wedstrijd tegen Yvonne moeizaam met verlies in de eerste game en een ruime achterstand aan het begin van de tweede. Maar plots maakt ze zich kwaad en krijgt weer vertrouwen. Ze komt weer terug in de wedstrijd en wint de tweede game in de verlenging. In de laatste game houdt ze het niveau vast en wint daarmee haar eerste enkelpartij van dit seizoen: 13-12, 24-22 en 21-14! Daarmee komt de tussenstand na de enkelpartijen op 4-2 in het voordeel van Hoorn!

In het eerste gemengd dubbel nemen Maarten en Tjeska het op tegen Max en Britt. In deze wedstrijd blijkt de ervaring van het Hoornse koppel de doorslag te geven en ze winnen relatief eenvoudig met 21-12 en 21-16.

Het tweede gemengd dubbel wordt gespeeld door Bastiaan en Vivian tegen Remco en Yvonne. Na een goede overwinning in de eerste game volgt helaas net een teleurstelling in de tweede game als de tegenstanders deze nét naar zich toe weten te trekken. In de noodzakelijke derde game blijkt het Hoornse koppel echter over voldoende rust en controle te beschikken om de partij naar zich toe te trekken.

Daarmee komt de uitslag uit op een 6-2 overwinning voor HBV 3. Helaas net 2 punten te weinig om de eerste plaats in de poule te kunnen overnemen. Maar met slechts één punt achterstand op de huidige nummers 1 (Sparta) en 2 (Swish 2) lijkt het erop dat HBV 3 dit jaar wél mee kan doen om de koppositie in de poule.

HBV 4

Zondagmiddag trof team 4 de Stolpt 1 in een uitwedstrijd in Koedijk. Rick en Patrick beten het spits af met een eerste set die ze redelijk makkelijk binnen wisten te halen. De tweede set werd door de tegenstander gewonnen en ook de derde set was helaas voor de tegenstander.

Daarna mochten Inge en Annamarie de punten binnenhalen en dit deden ze dan ook vrij gemakkelijk met een tweesetter 21-13 en 21-15.

Dan volgden de enkelpartijen. Rick startte met zijn enkel tegen Erwin waarin hij in de eerste set flinke tegenstand kreeg en deze partij verloor met 10-21. Maar hij wist zich in de tweede set goed te herpakken en met 27-25 de set binnen te slepen.

Toen begon de derde set waarin ze gelijk opgingen, maar ondanks alles wat Rick heeft gegeven, verloor hij deze set met 18-21. Gelijktijdig was de wedstrijd van Patrick tegen Ruben begonnen. Ruben bleek een maatje te groot voor Patrick en hij verloor deze partijen dan ook met 15-21 en 17-21.

Annamarie ging als eerste vrouw de baan op en trof Susanne. Na de eerste set te hebben gewonnen met 21-11, wist Annamarie de tweede er goed achteraan te plakken met 21-10. Zo makkelijk als het bij Annamarie leek, zo moeilijk had Inge het met haar tegenstander. Een aantal mooie rallies werden er gemaakt, maar helaas was de tegenstander toch een maatje te groot. Ze verloor haar twee partijen met 11-21 en 7-21.

De mix werd aangevangen door Annamarie en Patrick, zij troffen Erwin en Rieke. Ze gingen de partij goed gelijk op en wisten gelukkig de eerste set binnen te halen met 21-17, waarna ook de tweede set weer erg gelijk opging, maar ook deze wisten ze binnen te halen met 21-18.

Dan was het de beurt aan Rick en Inge, ze speelden scherp en lieten de tegenstander goed alle hoeken van de baan zien. Dit harde werken werd dan ook beloond met een winst in twee sets, 21-12 en 21-14. Na een borrel en een hapje sprong team 4 dan ook voldaan de auto in met hun gelijkspel.

HBV 5

Heemskerk BC 2 – Hoornse BV 5

Omdat 2 weken terug al een wedstrijd heeft plaatsgevonden, reisden we afgelopen weekend naar Heemskerk als de nummer 2. De eer van het 5de werd verdedigd door Mariska, Tess, Ernst & Maurice. Debby was nog niet fit om te spelen en Johann had dit weekend vrijaf omdat hij deze week vader is geworden van zoon Ulys. Nogmaals gefeliciteerd Johann!

Lichtelijk geïrriteerd omdat de tegenstander niet op tijd was, begonnen Ernst en Maurice aan hun dubbel. Na 16 punten werd er eindelijk eens gescoord op eigen service door een van de teams, wij gelukkig. Maar dat Ernst de linkerhand van Maurice aan gort had geramd (was toch een beetje Maurice z’n eigen schuld), waren de heren even van de kaart. Mede hierdoor ging de eerste game verloren. De rest van het potje was eigenlijk best spannend, waar onze heren uiteindelijk aan het langste eind trokken. 0-1

Mariska en Tess schoten als een malle uit de startblokken, 3 keer knipperen met ogen en het stond 3-21. Er was niks zinnigs te zeggen over deze game omdat er niks goed ging bij de tegenstander. Dat was merkbaar, want in de tweede game raakten de tegenstanders ineens wel de shuttle en werd het nog een wedstrijd. Na een zinderende verlenging sleepten de dames het tweede potje binnen en stonden we weer bovenaan, 0-2.

Over de herenenkels kunnen we kort zijn. Onze heren gaven niet thuis. Maurice had Ernst aangestoken met al zijn pijntjes, waardoor de laatstgenoemde roemloos ten onder ging, 1-2. En Maurice kon de verleiding van de hoge hal niet weerstaan en probeerde (zonder enig strijdplan) de shuttles lekker hoog en diep te slaan, 21-14. De tweede game ging al ietsje beter en leek er zo waar een strijdplan aanwezig te zijn. Maar voor elke 3 punten die Maurice scoorde, maakte de tegenstander er 5 terug, 21-15, 2-2.

De damesenkels waren gelukkig een stuk beter. Sterker nog, er was geen vuiltje aan de lucht. Mariska en Tess wonnen zonder problemen hun enkels, waarbij Tess haar tweede puntbonus van de dag binnenhaalde. 4-2 na de singels.

De mixen werden tegelijk gespeeld, waardoor de schrijver van dit stukje geen goede weergave van de wedstrijd van Tess en Ernst kan geven. Wel dat de wedstrijd in drieën werd gewonnen (Internet zegt in tweeën, maar toch). De winst was binnen, 5-2.

Mariska en Maurice hebben zich kranig geweerd, echter was het net niet genoeg. Op 9-9 in de derde game zette de tegenstander een serie in waar de HBV’ers niet meer boven kwamen. In drieën ging de wedstrijd verloren. Eindstand, 5-3.

Al met al was het een succesvolle middag. Tess 100%, iedereen een potje gewonnen. De beoogde directe tegenstander had verloren met 2-6, waardoor wij ook virtueel niet te achterhalen zijn de komende speelronde. We zijn nog volop in de race voor het kampioenschap.

HBV M1

“Zondag is niet onze dag”… HBV M1 was afgelopen zondag vol goede moed afgereisd naar Amsterdam om de huidig gedeelde plek met Zeeburg te bevechten. Achteraf bleek het een zware dag te zijn waar we als team en als singlespelers niet tot onze volle kunnen hebben kunnen vechten. Een duidelijke “off-day” waar we uiteindelijk toch nog 2 punten hebben weten te bemachtigen.