Wedstrijden zaterdag 7 oktober 2023

Wedstrijden zaterdag 7 oktober 2023

HBV 1 – DKC

Afgelopen weekend heeft Team 1 een geweldige prestatie geleverd door met 5-3 te winnen van koploper DKC.

Na twee wedstrijden met invallers was ons team gelukkig weer compleet. Dave was dezelfde ochtend nog teruggekeerd uit Indonesië. Mandy en Jessica waren ook van de partij.

De mannendubbel ging naar HBV, terwijl DKC het vrouwendubbel won. Rico en Jessica leverden fantastische prestaties in hun singles, terwijl Dave en Tessa helaas de overwinning moesten laten aan hun tegenstanders.

Maar dankzij een geweldige prestatie in beide mixwedstrijden, wisten we uiteindelijk een schitterende 5-3 overwinning te behalen. Team 1 staat nu netjes in de middenmoot in de 2e divisie.

HBV 2 – Conquesto

Op een zaterdag 7 oktober verwelkomden we Conquesto in onze eigen badmintonhal. Ze brachten een sterk team met bekende namen zoals Brian van Vliet, Quentin Geldof en Dorine Samson om het op te nemen tegen het 2e HBV-team.

De opening van de wedstrijd zag Rik en Nils de strijd aangaan, maar helaas konden ze geen potten breken en verloren ze de wedstrijd in twee sets. Ook de vrouwendubbel eindigde met hetzelfde resultaat.

In de eerste herenenkel stond Florian tegenover Quentin. Ondanks een felle strijd ging ook deze wedstrijd in twee sets verloren. Lobke maakte het spannend in haar duel, maar moest toch in twee sets buigen voor haar tegenstandster.

Nils en Imani speelden dappere driesetters. Beide wedstrijden hingen aan een zijden draadje en de laatste punten vielen helaas niet in ons voordeel, met scores van 19-21 en 20-22.

In de twee mixdubbels bleek Conquesto uiteindelijk te sterk, en ook deze wedstrijden gingen snel verloren in twee sets.

HBV 4 – Upsilon 2

Na een aantal spannende wedstrijden heeft TEAM 4 onlangs een geweldige prestatie geleverd:
– Het herendubbel werd in stijl binnengehaald door Patrick en Rick, na een ongelofelijke strijd in drie sets. De scores spraken boekdelen: 15-21, 21-15, en 21-11!
– De damesdubbel was een makkie en werd gemakkelijk gewonnen door Annamarie en Lindsey met 21-15 en 21-5!
– In zijn single had Patrick het zwaar te verduren. Hij eindigde met scores van 21-15, 22-24 en helaas een derde set die met 17-21 verloren ging.
– Lindsey streed hard in haar single, maar kwam net tekort met 20-22 en 19-21.
– Rick stond voor een pittige single, maar hij trok uiteindelijk aan het langste eind met scores van 16-21, 21-19 en 21-18.
– Annamarie leverde een sterke single-voorstelling en won met overtuiging, met scores van 21-12 en 21-7!
– De eerste mix, gespeeld door Patrick en Annamarie, ging helaas verloren met scores van 17-21 en 16-21.
– Maar de tweede mix was een groot succes! Rick en Lindsey gaven een geweldige vertoning en wonnen met scores van 14-21 en 18-21.

Ja hoor, een 5-3 winst, de eerste van het seizoen!

Hoornse BV 5 – Upsilon BC 4

Na twee onfortuinlijke gelijke spelen door blessures, afwezigheid en een herstellende zieke, snakten we naar een overwinning. Want laten we eerlijk zijn, , je bent niet voor niets tweede in de poule, en dat wil je graag zo houden. Ons doel was duidelijk: een overtuigende overwinning van minstens 6-2.

Terwijl we ons in de kleedkamer klaarmaakten, kwamen we een tegenstander tegen die we (Ernst, Maurice & Tess) vorig seizoen al hadden verslagen én gelijk tegen hadden gespeeld. Niet vergeten, dat was het seizoen waarin we kampioen werden en promoveerden, terwijl zij… nou ja, niet. En wat denk je? Ja, we moesten tegen hen spelen.

Met slechts vijf van de zes beschikbare spelers, want Debby is nog steeds geblesseerd was, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

De herendubbel was een enerverende aangelegenheid met een spannende eerste game van 23-21, gevolgd door een tweede game met 13 punten in ons voordeel. De damesdubbel draaide de rollen om, maar onze dames waren op tijd bij de les met 21-10 en 21-17.

Alle vier de enkels waren een prooi voor ons. Tess en Ernst hadden net geen pletbonus, ze elk een game met 21-7 wonnen. Johann had het wat lastiger in de eerste game, maar maakte in de tweede game korte metten met 21-19 en 21-13.

Met een perfecte score van 6-0 in de enkelspelen, was onze missie geslaagd, maar zat er meer in het vat?

Tess en Johann moeten nog steeds aan elkaar wennen en de eerste game ging verloren met 19-21. Maar toen eenmaal de machine op gang kwam, was er geen houden meer aan. Met 21-10 en 21-11 gingen de tweede en derde game naar ons.

Mariska en Maurice, die vorige week nog struggelden, hadden deze week hun focus helemaal op scherp staan. Minder fouten resulteerden in een klinkende overwinning met 21-13 en 21-15.

Met een 8-0 overwinning schuiven we door naar de eerste plaats. Een beetje geflatteerd, want Upsilon moet nog een wedstrijd inhalen tegen De Flinters, die op papier behoorlijk sterk zijn…

In ieder geval staan we nu minstens twee weken bovenaan in de poule. Ons avontuur in de 6de divisie wordt vervolgd op 5 november in de strijd tegen Heemskerk.

HBV M1

Deze week speelden we onze vierde wedstrijd tegen Upsilon, wat altijd gezellig is. Upsilon had een uitdagende start van het seizoen met drie opeenvolgende verliespartijen, en kwam met 3 verlies partijen onze kant op.

Het was geweldig om twee oude bekenden als invallers te verwelkomen en ze brachten broodnodige versterking met zich mee. John en Frederik, helaas, moesten de overwinning aan Theo en Gerard laten. De single was echter geen zekerheidje, met Jonathan die geweldig speelde tegen Gerard maar uiteindelijk toch met een klein verschil verloor (de standen waren 21-23 en 26-28!).

Raymond was net terug van vakantie en speelde zijn eerste partijen waar hij in een spannende 3-setter net tekortkwam voor de overwinning in zijn single.

Desondanks werden de overige partijen knap gewonnen door HBV en daarmee eindigden we de wedstrijd met een positieve uitslag van 5-3!

Op dit moment zijn we nog steeds het ongeslagen nummer 1 in de poule, met ook nog eens twee spelers in de top 5 van de mannen veer afdeling 4 poule.

Zie hier de link voor alle standen en uitslagen

https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubstandings.aspx?id=46728BD6-1E5B-49B9-B2CB-A85A5307B2D1&cid=114