Nieuws van de voorzitter

Nieuws van de voorzitter

Op 7 januari bezocht ik ons Nieuwjaarstoernooi. Na een gezamenlijk toast op het nieuwe jaar kon het toernooi van start.
De eerste daad die ik in het nieuwe jaar mocht doen, was de prijsuitreiking, die ik samen met Rico deed. Het was gezellig druk en de sfeer zat er goed in. Natuurlijk ging de prijs niet naar de degene met de meeste punten, maar werd bepaald door de wedstrijdleiding. Het was jammer dat de kantine meer op een koelkast leek dan op een warme plek waar je nog even gezellig kan na borrelen. Jullie begrijpen dat dit punt hoog op de agenda stond van onze bestuursvergadering van 25 januari.

Op 23 januari hebben Dick en ik een gesprek gehad met Jan Heijboer van de SOHH, onze verhuurder. In dit gesprek hebben we het niet alleen over het contract gehad, maar natuurlijk ook over onze “koelkast”, de kantine. Hij gaf aan dat dit ook binnen zijn organisatie een punt van aandacht is en hij heeft een andere partij in de arm genomen om dit probleem op te lossen. De software van het beheersysteem is niet op orde. Het kon nog wel even duren, mede door personeelsgebrek. Om de kou toch een beetje uit onze kantine te krijgen zijn er twee heaters gebracht met de bedoeling om de kou te bestrijden.

In mijn vorige “van de voorzitter” gaf ik aan dat we bezig waren met een vertrouwenspersoon binnen onze vereniging i.p.v. iemand bij de bond. Bij deze kan ik jullie mededelen dat wij Anne de Valk bereid hebben gevonden om vertrouwenspersoon voor HBV te zijn. Mochten jullie problemen hebben die je niet direct met het bestuur wil bespreken, maar waar je toch mee zit, dan kun je Anne benaderen. Zij kan dit dan eventueel anoniem met het bestuur bespreken. Anne speelt op de dinsdagavond.

Het bestuur heeft ook besloten om het sponsorbord bij de ingang van de zaal te verwijderen om plaats te maken voor een dartboard. Als je soms op de vrijdagavond aanwezig bent, dan kun je op 15, 22 en 29 maart een andere sport beoefend zien worden nml. Pickleball. We hebben de zaal dan verhuurd om te kijken of dit aanslaat.

Natuurlijk kwam ook de belactie van de Vriendenloterij ter sprake. Dit is een belangrijke inkomstenpost. Er zal hierover worden gecommuniceerd op de website van HBV.

Tot zover.

Wim Tartaud
Voorzitter