Chloë Mayer uit Hoorn Nederlands Kampioen!

Chloë Mayer uit Hoorn Nederlands Kampioen!

Chloë Mayer uit Hoorn is dit weekend Nederlands Kampioen badminton geworden in het Vrouwen-Enkel.

Chloë is begonnen bij HBV bij de mini’s op zaterdagochtend. Al snel werd haar talent gezien en trainde ze vele uren in onze hal om naar de top te komen. Ze heeft meerdere jaren in het 1e team van HBV gespeeld in de Eredivisie. Sinds twee jaar komt ze uit voor landskampioen Duinwijck in Haarlem.

Op het Nederlands Kampioenschap in Almere was Chloë ongeplaatst. In de kwartfinale verraste ze de als 2e geplaatste Alida Chen (21-23, 22-20, 21-12). In de halve finale versloeg ze in twee spannende games Diede Odijk (21-19, 22-20). 

In de finale speelde Chloë tegen Amy Tan (Velo), een bekende tegenstandster. In de eerste game kwam Chloë knap op voorsprong, maar lukte het haar niet om de eerste gamepoints te benutten. Het werd een zenuwslopende verlenging, die Chloë toch wist te winnen met 26-24.
In de tweede game kwam Amy sterker uit de startblokken en stond met 11-7 voor bij de rustpauze. Vader en coach Serge heeft in deze pauze blijkbaar de gouden tip gegeven: Chloë speelde vervolgens grandioos badminton en maakte maar liefst 12 (!!!) punten op rij! Chloë won op haar 2e matchpoint en werd zo voor het eerst in haar leven Nederlands Kampioen!

Lieve Chloë, namens heel HBV: Van harte gefeliciteerd! Je hebt het enorm verdiend en wij zijn ongelooflijk trots op je!

Foto: Rene Lagerwaard