Verslag HBV J1 – Velsen J1

Verslag HBV J1 – Velsen J1

Jeugdcompetitie: verslag HBV-J1

Op zondag 21 november 2021 heeft HBV J1 gespeeld tegen Velsen J1.

Mannendubbel: De mannen dubbel met Ernst en Gauthier liep helaas uit op een toch wel ondermaats resultaat. Waar de tegenstander uit Velsen totaal niet beter uit de startblokken schenen te komen (HBV doet totaal niet onder), loopt het gewoon niet bij de mannen  van HBV. Het gebrek aan communicatie onderling, veel persoonlijke fouten en veel hoge shuttles,  was deze wedstrijd beklonken met een 18-21/17-21 verlies. Er zal echt wat meer getraind moeten worden op het dubbelspel waardoor standaard spelsituaties beter uit de verf komen.

Vrouwendubbel: De vrouwen dubbel daarentegen is een wereld van verschil. Waar Kim nog duidelijk opstartproblemen had en de eerste set dreigde te kantelen naar Velsen, stelde de dames orde op zaken. Ze lieten hun tegenstander niet heel. Zelfs na een overwinning van 21-18 / 21-13, bleven Tess en Kim kritisch op hun eigen spel, iets waar de mannen nog van kunnen leren….

1ste mannenenkel: De enkel van Gauthier was uitgelopen naar een driesetter. De eerste set werd met een 23-21 binnengesleept door Gauthier maar was duidelijk een slijtageslag. De 2e set ging naar Velsen. Waar het bij 11-10 dreigde fout te gaan voor Gauthier, heeft hij goed de adviezen tot zich genomen om niet overbodig te gaan lopen (en daardoor veel energie verliest), iets wat Gauthier te graag doet. Door overzicht te houden, behaalde hij zijn enkel overwinning met een mooie 21-18. Dik verdiend!

2de mannenenkel: Na een lastige eerste set wint Ernst met 21-19. De tweede set komt er na een 10-11 een wederopstanding bij Ernst los. Technisch hoogstaand spel waarbij de tegenstander gewoon niet meer weet wat ie er mee aan moet en eindigt deze pot met een dik verdiende overwinning met 21-14. De mannen hadden heel hard een overwinning nodig op het enkelspel en geven hun visitekaartje af in Velsen. Goed gedaan mannen!

1ste vrouwenenkel: Kim heeft vandaag de mazzel niet. Het ligt niet aan haar spel want ze staat te knallen op het veld. Haar tegenstander heeft net het geluk dat alles haar kant oprolt en bij de telling kunnen we er ook wat van vinden dat het wellicht niet geheel eerlijk gaat, maar dit zijn van die partijen waar Kim weer beter van wordt. Als je in de tweede set van Velsen 24-26 verliest, is het geen schande. De derde set was helaas ook niet meer te winnen en werd verloren met 14-21. Jammer maar bloedspannend was het zeker.

2de vrouwenenkel: Tess maakt van de zondag gehaktdag. Werkelijk nergens kwam haar tegenstander aan te pas behalve in elke hoek van het veld.  Dan te bedenken dat Tess nog niet voluit ging, trok ze fluitend de overwinning binnen met grote cijfers. Met 21-14 en 21-5.

1ste mix: De eerste mix dubbel met Kim en Gauthier wordt gewonnen maar niet overal overtuigend. Er zit ietwat teveel persoonlijke fouten in het spel waardoor een onnodige driesetter nodig was. Ook hier ontbreekt het aan communicatie tussen de spelers. Toch erg knap dat deze mix ook naar een goed einde werd gebracht en daarmee de winst veilig stelde voor HBV. Met 19-21/21-19/21-15.

2de mix: Waanzinnige overwinning van Tess en Ernst, ook hier was een driesetter nodig. De eerste set bleek nervositeit in te sluiten en resulteerde in een onnodig verlies van de eerste set met 16-21. De tweede set was ‘een walk in the park’ voor HBV en gewonnen met 21-11 waarbij het spel van Tess en Ernst beter tot hun recht kwam. De derde set was slechts een formaliteit (21-16) en sloten deze mooie middag af met een 6-2 overwinning!

Met zeven gespeelde wedstrijden staat de J1 keurig op een keurige 4e plek in de competitie.