Stroeve start HBV in Eredivisie

Stroeve start HBV in Eredivisie

Het eerste team is het Eredivisie-seizoen gestart met een 5-3 nederlaag. In en tegen Amersfoort moesten de Horinezen erkennen dat de tegenstander sterker uit de startblokken was gekomen.

De spannendste partijen zaten aan de start van de ontmoeting. Zowel bij de dames als bij de heren moest een derde game beslissing geven. HBV-ers Dennis en Ruben gingen onderuit in de derde game, maar Chloe en Kelly brachten de stand in evenwicht door knap te winnen.

Vervolgens ging het mis in de mannenenkels. Waar gehoopt werd op minstens één winstpartij, kwamen beide Hoornse heren teleurgesteld de baan af met een nederlaag. Oud-HBV-er Niels Veenstra was in twee games de betere tegen Thomas. Finn verloor van Hans van Os, die weer teruggekeerd is in de Eredivisie.

Bij de dames behaalde Chloe een uitstekende overwinning in twee games op Meike Versteeg. Jessica verloor in twee games van Anouk van Wijk.

Met een stand van 2-4 kon het nog alle kanten op, maar de gemengd dubbels brachten geen spanning. Finn en Kelly konden het niet bolwerken en verloren in twee games. Daarentegen waren Ruben en Jessica duidelijk een maatje te sterk voor de Amersfoorters.


Een terechte 5-3 overwinning voor Amersfoort, waar niets op af te dingen valt. HBV kan voor een plekje in de Kampioenspoule nu direct in de achtervolging. De ploeg van Serge Mayer treft komend weekend Smashing uit Gelderland, dat met 7-1 onderuit ging tegen vicekampioen Drop Shot. Een overwinning op de nummer 9 is vereist. 

De wedstrijd wordt zaterdagavond in eigen hal om 19:00 gespeeld. Volgens het corona-protocol zijn toeschouwers in Hoorn wel toegestaan, maar wordt het wel afgeraden om te komen kijken vanwege de veiligheid.

Echter: aangezien het vlaggenschip als enige team thuis zal spelen, zal er toch wel wat ruimte zijn om op een veilige 1,5 meter te kijken naar topbadminton.  

Teamfoto HBV 1 2020-2021,
op een veilige 1,5 meter afstand van elkaar.