Een jongensdroom die uitkomt! – Rik en Florian debuteren in de Eredivisie

Een jongensdroom die uitkomt! – Rik en Florian debuteren in de Eredivisie

Begin van de week hebben we het al benoemt, in team 1 waren er twee bijzondere debutanten, Rik en Florian! Zaterdag middag mochten ze nog voor hun eigen team in de 5e divisie om punten strijden, en ’s avonds maakte zij hun debuut in de Eredivisie. Omdat dit toch wel heel bijzonder is vroeg wij hun naar hun ervaring:

Florian:

Zaterdagavond mochten Rik en ik invallen in team 1. Toch wel gespannen liepen we om zes uur de zaal binnen. Gezonde spanning gelukkig, we hadden er vooral zin in. Na het omkleden riep Mike ons bij elkaar voor de teambespreking. “Sla vooral in het vak, niet te scherp, eenvoudig maar strak, en vooral, geniet er van”.
Daarna de opstelling, dat was ook een bijzonder moment. Mooi applaus toen wij werden genoemd. Toen mochten we starten aan de Mannen dubbel, na de toss, die helaas verloren ging begon de wedstrijd. We probeerden zo goed als mogelijk aan te vallen en zo min mogelijk omhoog te spelen. Desalniettemin smashden zij waar mogelijk en die smashes waren zo strak en hard dat het lastig was daar goed op te reageren.
Er zaten een paar mooie rally’s tussen en het ging de gehele wedstrijd beter dan verwacht. Weinig fouten van onze kant, waardoor de wedstrijd leuk doorliep, goede coaching van Joey hielp daar uiteraard ook bij mee.
Al met al een hele mooie ervaring

Rik:

De woensdagavond, die voorafgaand aan ons eerste competitieweekend, kwam ik naar de training zoals gewoonlijk. Ik liep binnen, zei even hallo, en opeens zegt Bastiaan als grap tegen mij iets als: “Ik hoorde dat jij moet invallen voor team 1 dit weekend”, omdat team 1 nog een heer miste. Aangezien mijn eigen team in de 5e divisie speelt ging ik ervanuit dat er iemand anders als invaller geregeld zou worden. Tot mijn verbazing kwam Mike even later in de training naar mij toe met de vraag of ik met Florian een herendubbel zouden willen spelen voor het 1ste. Tegen een mogelijkheid als deze zeg je natuurlijk nooit nee. Ik belde Florian op met het nieuws en hij zei natuurlijk dat hem dit ook erg leuk leek. Een soort jongensdroom. Zaterdagavond 18:00 kwamen Florian en ik de zaal ingelopen met een klein beetje gezonde spanning en een grote bak zin. Voorafgaand aan de dubbelwedstrijd begonnen we alvast met inslaan tot Mike het team bij elkaar riep voor de teambespreking, ons vertelde hij om vooral veel plezier te hebben en het spel eenvoudig te houden. Na nog een tijdje te hebben opgewarmd was het tijd voor het benoemen van de teamopstellingen. Wel een bijzonder moment om Florian en mijn naam te horen worden opgenoemd tussen de andere eredivisiespelers. Vervolgens was het tijd om van start te gaan met de wedstrijd.
In de wedstrijd probeerden we om zo veel mogelijk aan te vallen en strak/kort te slaan en zo min mogelijk hoge slagen te geven. Zodra we de shuttle hoog speelden was het wachten op de enorm harde smashes van Almere die we vaak niet, of niet al te best, terug hadden. Na de eerste 11 punten voor Almere kwam, Joey, onze coach voor de wedstrijd ons wat tips geven. Uiteindelijk hebben we in de eerste set 3 punten weten te scoren. In de 2e set begonnen we al iets meer gewend te raken aan de setting en begonnen er steeds meer mooie rally’s tussen te zitten, waarin we uiteindelijk 4 rally’s hebben kunnen winnen.
Over het algemeen ging de wedstrijd beter dan verwacht, we maakten weinig fouten van onze kant, hierdoor liep de wedstrijd leuk door.
Na de wedstrijd hebben we de andere wedstrijden nog gekeken en hadden we na afloop nog even een korte debrief met het team om de gespeelde avond nog even te bespreken.
Al met al was het een hele mooie, leuke en bijzondere ervaring om voor team 1 te mogen hebben gespeeld.