Het spontane Dave Veerman Grote Kaartentoernooi

Het spontane Dave Veerman Grote Kaartentoernooi

De trainer op woensdag had helaas andere verplichtingen afgelopen woensdag waardoor de competitiespelers zich een beetje verloren voelden: Hoe moet dat nu verder, het is ook al vakantie de volgende week waardoor we elkaar zomaar 2 of 3 weken niet zien. Dat kan toch niet zomaar.

Één speler pakte de handschoen op en liep weg met het concept wat door Dave Veerman vaak wordt toegepast. Dmv speelkaarten wordt het lot beslecht wie-met-wie tegen wie-en-wie speelt. Dit keer met extra grote kaarten. Hierdoor speelde iedereen met elkaar en stonden er koppels op de baan die normaal niet zo snel met en tegen elkaar spelen. De inzet, een reep Lindt chocolade. De was ook nog eens in de bonus bij Appie waardoor de kosten voor de organisator ook nog eens worden gedrukt.

Maar toch…..maar toch…De spanning was voor een aantal spelers te groot vanwege de drang naar chocolade. Rekenen ging niet meer, maar de afwijkingen waar zo groot dat de term frauderen is gevallen. De naamgever van het toernooi maakte het wel heel bont en beweerde dat hij in 4 potjes van 15 minuten 1811 punten had gescoord. De andere fraudeleuze uitslagen waren stiekemer, en daardoor zal het volgende semi-spontane toernooitje worden georganiseerd door Jessica en Florian.

De echte winnaars waren Inge de Jong en Rick Koedijk.

Na het spontane toernooitje hebben we nog gezellig een drankje en een hapje gedaan.

Al met al was het een leuk, sportief maar vooral gezellig toernooitje.