Eerste competitie ronde seizoen 22/23! – Deel 2

Eerste competitie ronde seizoen 22/23! – Deel 2

Gisteren heb je al kunnen lezen hoe de wedstrijden van team M1 t/m 5 gingen. Vandaag lees je hoe het ging bij team 4 t/m 1. Lees snel verder!

Nutri-Dynamics Hoornse BV 1 – F.I.T Almere BV 1

Vorig week heeft team 1 de competitie afgetrapt tegen Amor, het wedstrijd verslag is hier te vinden. Dit weekend hadden ze een zware wedstrijd tegen F.I.T. Almere, na een aantal spannende wedstrijden trok Almere helaas aan het langste eind en werd de eindstand: 0-8. Maar bijzondere aan deze wedstrijd zijn de 2 debutanten, Rik en Florian die ’s middags ook al voor team 5 in actie zijn gekomen, later deze week daar meer over!

Volgende week op de planning van team 1: Roosterse

Ribad BV 1 – Victor Hoornse BV 2

Team 2 mocht als enige team een verre reis naar Ridderkerk (Ribad) maken. Het team was wat verzwakt vanwege de enkelblessure van Ric,o maar gelukkig was Mike bereid in te vallen. De spits werd afgebeten door Feng en Sanne die de dubbel in 2 sets binnensleepten. Ze waren duidelijk in control door lange echte damesdubbelrally’s te maken. Toch kwamen de dames van Ribad regelmatig terug tot gelijkstand waardoor het publiek alsnog zijn portie spanning kreeg. Nick en Mike hadden het zwaar maar Mike kon wel sinds lange tijd met blessureleed grotendeels pijnvrij spelen, dus dat was erg fijn. Op naar de singles. Feng vocht voor wat ze waard was ,maar in drie sets was het alles of niets spel van de tegenstander toch te veel. Ook Nick had een zware single en had moeite om de kracht vast te houden in langere rally’s, helaas ging deze punt in 2 sets naar de tegenstander. Sophie maakte haar debuut in team 2 als vastspeelster en zette een sterke single neer. Ze nam duidelijk de leiding, maar kwam hier en daar toch net wat te kort door een wat moeizamere service. Het moest van de mixen gaan komen.

Nick en Sanne hebben in het verleden vaker samen gespeeld, maar het was weer even inkomen. De eerste set ging toch vrij overtuigend met 11 naar de tegenstanders. In de 2e set herpakten ze zich door de rallys lang te maken en meer verdedigend te spelen maar het was niet genoeg en met 21-17 ging ook deze punt naar Ribad. Mike en Sophie konden het niet met een laatste punt afsluiten, maar hebben samen waardig gestreden voor HBV. Eindstand: 7-1. Een moeizame start voor team 2 maar met extra energie er tegenaan voor volgende week! Komt dat zien 24 september 14 uur bij ons, sporthal Nieuwe Steen. We kunnen alle support gebruiken tegen Almere.

Hoornse BV 3 – Duinwijck BC 6

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De eerste wedstrijd voor team 3. Deze wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen het welbekende BC Duinwijck.
Met 2 heren en 3 dames hadden we een goed vooruit zicht op de wedstrijden. De opstelling voor de avond was; Nils, Bastiaan, Tiffany, Katja & Mandy.

De herendubbel werd afgetrapt door Nils & Bastiaan. In een spannende 3e setter werd het eerste punt van het seizoen binnengehaald.
Bij de damesdubbel werd er ook gestreden in een spannende 3 setter. Helaas ging de 3e set met 23-21 naar Duinwijck.

Na het op adem komen van de 3 setters begonnen de singels. Nils wist in een goed geconcentreerde 3e set ook het 2e punt van de avond binnen te halen.
De singels van Mandy en Bastiaan werden helaas in 2 sets verloren. De singel van Tiffany was een hele uitdaging na een spannende 3 setter ging het punt helaas naar de tegenstandster.

En toen de mixen. Deze begonnen tegelijkertijd. Nils & Katja wonnen overtuigend in 2 sets en sleepte zo het 3e punt binnen van de avond. De tegenstanders van Bastiaan & Mandy waren helaas in 2 sets net te sterk. Eindstand: 3-5 voor BC Duinwijck.

Al met al kijkt team 3 uit naar een veelbelovend seizoen. Maar nu eerst hard aan de slag voor de volgende tegenstander: Vennewater.

Hoornse BV 4

Team 4 had dit weekend nog rustig en mag volgende weekend de competitie aftrappen tegen: Leeuwarder BC.