Competitie 22/23 update week 4

Competitie 22/23 update week 4

De tijd vliegt! Afgelopen weekend werden een aantal competitiewedstrijden gespeeld. Sommige teams hadden zelfs op beide dagen een wedstrijd! Meer weten? Lees snel verder!

Nutri-Dynamics Hoornse BV 1 – Drop Shot BC 1

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van de eerste ronde op het programma. De tegenstander was Drop Shot, met onder andere mederecordhouder Nederlands Kampioen Dicky Palyama. Helaas niet bekend genoeg onder de jongeren van Hoorn. Ook speelde runner-up in de damesenkel en gemengddubbel van dit jaar mee: Jaymie Laurens.

Helaas werd deze wedstrijd met 7-1 verloren. Iets minder mooi dan de week ervoor, wonnen Jessica en Mireille opnieuw als enige de damesdubbel. Winst is winst en dat is het belangrijkste.

De grootste eer had Dave Veerman om tegen Dicky te spelen. Er waren mooie rally’s, maar het was niet genoeg. De rest van de wedstrijden waren wat minder dicht in de buurt. Nu eerst genieten van een welverdiende rust van 2 weken, voordat we weer aan de bak mogen

Victor Hoornse BV 2 – Duinwijck BC 2

Team 2 mocht dit weekend vol aan de bak met een dubbelweekend: zowel op zaterdag als zondag een thuiswedstrijd. We begonnen als hekkensluiter aan deze speelronde, dus we wilden graag wat punten binnenhalen!

Gelukkig konden dit weekend eindelijk Robin en Jessica in ons team meespelen. Zij staan in team 1 én 2 ingedeeld, maar konden door de volle planning tot nu toe alleen nog maar in team 1 uitkomen.

Zaterdag speelde Jessica mee tegen Amersfoort. Zij haalde samen met Feng gelijk het 1e punt binnen door de damesdubbel eenvoudig te winnen. De mannendubbel ging nog verloren, maar daarna ging het rap de goede kant op: Feng en Sanne wonnen betrekkelijk eenvoudig hun singles in twee games en Rico en Nick wonnen hun singles in een spannende drie-gamer. Tussenstand: 5-1, en daarmee was de eerste overwinning van het seizoen al een feit. Rico en Sophie verloren hun mix, maar Nick en Sanne maakten het feestje compleet door in twee games de mix te winnen en zetten de eindstand op 6-2!

Zondag mocht Robin mee spelen tegen Duinwijck, één van de sterkste teams uit de 1e divisie. We waren ontzettend blij dat hij de single kon overnemen van Rico, die nog steeds last heeft van een blessure. En dat deed Robin dan ook met verve: hij zorgde voor het eerste punt tegen Duinwijck door zijn single met mooi badminton te winnen in twee games. Nick en Sanne speelden een prachtige pot en wonnen in twee spannende games hun mix. Alle andere partijen gingen helaas verloren, waarbij alleen de damesdubbel van Feng/Sanne en de single van Nick nog een drie-gamer werd. Dat bracht de eindstand op 2-6.

We sloten het weekend af met een heerlijk taartje van Sanne, die de komende wedstrijden afwezig is vanwege een stage in Aruba. Het taartje smaakte goed, maar we zullen haar natuurlijk wel missen. Hopelijk kan ze haar badmintontechniek op peil houden met air-badminton op het strand.

Met 8 punten uit 2 wedstrijden mogen we zeker niet ontevreden zijn! We zijn zelfs twee plaatsen gestegen en staan nu 8e in een poule van 10. Net boven de degradatiestreep dus.
Over 3 weken hervatten we de competitie tegen TFS Barendrecht, onze concurrent op plaats 9. Dat belooft een mooie pot te worden!

Hillegom BC 1 – Hoornse BV 3

Team 3 gaat met een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend gevoel de herfststop in. Na een goede flow van de afgelopen weken, kwam team 3 in het dorp Hillegom aan. De omstandigheden waren Kwalitafief Uitermate Teleurstellend. Een kleine opsomming van onze Kwalitatieve Uitermate Teleurstellende ervaring:
– De temperatuur was onder de 10 graden in de hal
– De hoogte van de hal was twijfelachtig
– De shuttles werden gebogen aangeleverd en hoefde niet meer getest te worden volgens de tegenstander
– Er was geen gelegenheid om
te douchen na de wedstrijd
– De banen waren te dicht op elkaar

Gelukkig hebben we nog wel 3 hamburgers verdiend.

Amor GS BC 4 – Hoornse BV 4

Team 4 mocht vandaag op pad naar het buitenland. Met paspoorten in de binnenzak kwamen we in Groningen aan. Met een leuke vakantiestemming begonnen we de wedstrijd. De heren wisten goed te strijden voor een punt. Ook Mike en Lobke wisten als onervaren duo een punt binnen te halen. De nederlaag was gelukkig snel vergeten in de gezellige kantine.

Stolp De 1 – Hoornse BV 5

Dit weekend speelde we uit tegen de Stolp BV in Koedijk! Met z’n alle stapte we de bus in op weg naar de sporthal, we hadden er allemaal zin in!

De mannen gingen van start met de dubbel! Helaas ging het volgens Rik en Florian niet helemaal lekker en helaas verloren ze met 21-17 en 21-15. Het was weer ouderwets op de camping.

Lindsey en Fenna speelde de dames dubbel! Ze moesten even inkomen maar gelukkig wonnen ze met 21-13 en 21-19! Een mooie spannende score!

De herenenkels begonnen, Florian maakte er gelijk een 3-setter (sorry maurice) van. Na lange rally’s stond er uiteindelijk 21-17 op het bord, in het nadeel van Florian. Rik speelde in 2 spannende games de tegenstander helemaal kapot. We verwachten in de return de taart!

Lindsey begon minder, maar naarmate de wedstrijd vorderde begon ze steeds beter in vorm te raken. Helaas was het net niet genoeg om de winst te pakken. Fenna speelde in twee spannende games haar tegenstander van de baan. Met spannende rally’s, waarin de shuttle over en weer ging trok ze uiteindelijk aan het langste eind.

3-3 tussenstand, dus er moest 2x gewonnen worden om de winst mee te nemen. Lindsey en Florian betraden de baan, na een spannende 1e game die net verloren ging begon de 2e game. De tegenstanders waren al wat moe, hier moeten we gebruik van maken! We probeerden ze zoveel mogelijk te laten lopen, met succes. Na een overtuigende 2e game begon de 3e game. Doorzetten waar we mee begonnen waren maar helaas, de 3e game ging net verloren. Fenna en Rik moesten zorgen voor het gelijkspel. Met krachtige slagen werden het lange rally’s.
Met 4-4 verlieten we Koedijk met de taxi van onze trainer. Op naar de volgende wedstrijd!

Ijmond BC 2 – Hoornse BV 6

Op dinsdagavond was Team 6 op bezoek bij Ijmond BC 2. Ondanks dat zij met 0-8 hebben verloren,

Dindagavond gingen we vol goede moet op weg naar IJmuiden. Daar stond ons namelijk een wedstrijd tegen IJmond te wachten. We waren voor het eerst dit seizoen met een compleet team. We wisten dat het een zware klus zou worden, en dit bleek ook het geval. Beide dubbels werden helaas verloren, Debby en Inge wisten het wel spannend te maken maar verloren helaas de 3e game met 21-18. Toen waren de singles aan de beurt, hierbij werd het duidelijk dat ze een stukje beter waren. Helaas werden ze allemaal in 2 games verloren. Daarna kwamen de gemengd dubbels. Dit waren beide spannende wedstrijden, met kansen, maar helaas werden ook deze beide verloren.

Ondanks dat wij 0-8 hebben verloren, waren de wedstrijden leuk en uitdagend. Net als het voetbalspel van Ajax. Uiteindelijk werd de dag werd afgesloten met een avondmaaltijd van de maccie om 00.00 uur ’s nachts.

Velsen BC 4 – Hoornse BV 7

Blijft HBV 7 na dit weekend koploper?

Om te beginnen had Velsen een supersub mee. Jordi was zeker geen verzwakking voor het team, zoals ook toegegeven achteraf. Maar toch, HBV 7 was afgereisd naar Velsen met een grote dosis vertrouwen als koploper.

De herendubbel was een goed voorbeeld dat de supersub geen verzwakking was. Vrijwel meteen werd Ernst volledig onder druk gezet waar hij maar lastig onderuit kwam. Maurice overwoog om tijdens de rally’s maar te gaan drinken. De eerste game ging snel naar Velsen 21-11. In de 2de game werd Maurice meer betrokken in het spel, maar zat geen moment in de wedstrijd. Zonder enige illusie dat er maar iets te halen was. 21-12.

1-0

De dames van Velsen zijn op papier een taaiste tegenstanders. We waren al voor ze gewaarschuwd door de tegenstanders van vorige week. Met enig ontzag begonnen Kim en Tess aan de wedstrijd, maar dit ontzag maakte snel plaats voor toewijding. Hoe wel de eerste game gelijk op ging gaven Kim en Tess aan het einde een beetje extra gas: 17-21 De 2de game ging gelijk op. Beide koppels namen een beetje afstand van elkaar om vervolgens deze door sterke rally’s weer snel kwijt te raken aan de ander. Op het einde van deze game werd het wel echt spannend, maar Team Hoogwoud pakte de game in de verlenging en zijn nog steeds ongeslagen in hun dubbel!

1-1

Ernst mocht aantreden in de HE1 tegen de supersub en stond binnen no-time met 5-1 achter. Maar met een spinning-cross-inverting-backhand, waarmee hij een Bamito-Oranje slag kon afvinken, vond hij ineens héél veel vertrouwen. In beide, gelijk opgaande, games toonde Ernst waarom hij thuishoort in de senioren competitie. Helaas was de heer van Velsen in beide games net iets beter. 21-19 21-17

2-1

In overleg met Kim hebben we besloten dat we niet al teveel woorden vuilmaken aan haar enkel. Ervaring gaf hier duidelijk de doorslag. 21-11 21-9

3-1

Maurice was gebrand op eerherstel na het verliezen van zijn 100% vorige week. En stiekem wilde hij ook graag wraak nemen omdat Ernst steeds maar op zijn zwakke plek werd gepakt in de dubbel. De heer tegen wie hij speelde had namelijk exact dezelfde plek. Tel daarbij op dat hij een tandje langzamer was dan Ernst….De eerste game lijkt op papier spannend maar de filosofie van Maurice, zolang ik minder fouten maak dan punten is er niks aan de hand, werkte prima (18-21) In de 2de game elimineerde Maurice zijn fouten waardoor hij  nu echt mag hopen op zij bonus van zijn team. Volgens de website was het 6-21, maar het was toch echt 4-21

3-2

Het was aan Tess om de stand gelijk te trekken. Ondanks het verlies van Kim had Tess toch nog een dot vertrouwen overgehouden aan de dubbel. De score ging op en neer waardoor het lang spannend bleef in de 1ste game. Maar na een sterke serie sleepte Tess de game binnen 15-21. De 2de was een kopie van de 1ste, heel lang bleef het gelijk op gaan en toen opeens na wederom een aantal sterkte rally’s van Tess stond er 17-21 op het bord.

3-3, kon het 7de toch nog hun koppositie behouden.

Met allebei een verlies in en enkel mochten Kim en Ernst aantreden in het gemengd dubbel. Hier gaf ervaring en toch een beetje hele sterkte dame de doorslag. Kim en Ernst hadden het zwaar tegen het koppel uit Velsen. En in 2 snelle games (21-10 21-13) werd er verloren, waardoor een gelijkspel, maar het behouden van de koppositie, het hoogst haalbare was.

Om dit 4de punt binnen te halen mochten Tess en Maurice aantreden tegen de supersub en zijn dame. Is een hele spannende wedstrijd met, mooie rally’s, slechte rally’s en foutjes over en weer trok het koppel uit Velsen aan het langste eind. (21-19 22-20)

Met een uitslag van 5-3 was Velsen 4 af van hun 4-4 stigma maar raakte ook HBV 7 hun koppositie kwijt aan Upsilon.

Het is spannend in de poule.

Velsen BC M1 – Hoornse BV M1

Alle partijen werden gewonnen (8-0) dus, waarbij de tegenstander af en toe heel dichtbij kwam om sommige games te winnen! Daarmee staan zij nu op nummer 1 in de pool!