Competitie 22/23 update week 2

Competitie 22/23 update week 2

Wil je graag weten wat er allemaal is gebeurd in week 2? Schroom niet en lees gauw verder!

Nutri-Dynamics Hoornse BV 1 – Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

Van 4-0 naar 4-4!

De derde wedstrijd stond op het programma voor team 1. Na de verwachtte hekkensluiter en een van de titelfavorieten te hebben gehad, stond nu een directe concurrent te wachten: Roosterse BC. Op papier beloofde het een spannende wedstrijd.

In de herendubbel mochten Nick Veerman en Rico aantreden, zodat Joey en Dave zich konden focussen op de single en de mix. Het was geen onverdienstelijke wedstrijd, maar het werd zoals verwacht niet in winst omgezet.

De verwachting was er wel in de damesdubbel, maar helaas konden Jessica en Mireille deze niet waarmaken. Wel was het – zoals van een damesdubbel verwacht wordt – een lange wedstrijd van bijna een uur, maar geen winst voor Hoorn.

Joey mocht zijn eerste focusonderdeel spelen, maar helaas was Nico Hermans een maatje te groot. Simone begon goed tegen de Belgische Lotte Geerts, maar het tij keerde halverwege de eerste game. Hierdoor stond het toch 0-4 op het scorebord.

In de tussentijd was Dave begonnen met zijn single. Hij leek heel bewust en vastberaden te zijn dat hij eerste punt moest maken. Dit kreeg hij absoluut niet cadeau, maar na ruim drie kwartier liep Dave als de winnaar van de baan. Het eerste punt was gelukkig toch een feit.

Ook de single van Mireille was zwaarbevochten al duurde dat wat minder lang om in winst om te zetten. Het tweede punt was binnen.

Het kwam weer aan op de mixen. Zou een 4-4 er alsnog inzitten?

Dave zette zijn goede spel door in de mix en nam Jessica daarin mee. In 2 goede games werden Nico Hermans en Elcke Vievermans aan de kant gezet.

De publieksfavorieten Joey Muns en Sanne speelden de spannendste wedstrijd van de dag. Deze wedstrijd had alles: Vlieg- en reachwerk van Joey, boven én onderhandse verdedigingen van Sanne. Tactisch de flow vinden, verliezen en ook weer terugwinnen én omgaan met de benodigde zenuwen. Het was het allemaal waard, want in de derde game werd het 21-19. Punt is punt en winst is winst. 4-4 werd een feit en dat is heel goed terug gevochten na een 4-0 achterstand.

Victor Hoornse BV 2 – Victor Almere BV 3

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van team 2 tegen BV Almere. Deze keer met een volledig team, want Rico kon weer meespelen! Hij was echter nog niet helemaal hersteld van zijn enkel, dus Nils was gelukkig bereid om de single in zijn plaats te spelen. Na een aantal mooie partijen werd de wedstrijd helaas met 7-1 verloren.
De middag begon goed met de dubbels; beide koppels lieten zich van hun goede kant zien met veel mooie rally’s. Rico en Nick zetten een showtje neer met een spannende eerste game die tot in de verlenging doorging, maar verloren helaas de wedstrijd. Sanne en Feng speelden op de baan ernaast ook drie sterke games, maar ondanks hun geduldige en opbouwende spel trokken de dames van Almere aan het langste eind.
Daarna begonnen de singles. Nils zette een goede partij neer door zijn ervaren tegenstander veel in beweging te zetten. Daarnaast speelde Nick een zware wedstrijd, die hij na drie games helaas niet naar zich toe kon trekken. Sophie kon moeilijk in haar spel komen tegen een dame die echt nog een maatje te groot was. Vervolgens kwam het hoogtepunt van de dag toch echt met de single van Sanne, die na drie zenuwslopende games met veel lange rally’s het eerste en enige punt wist binnen te halen!
Als laatste werden de mixen gespeeld. Zowel Nick en Feng als Rico en Sophie zetten goede mixen neer, maar de tegenstanders bleken jammer genoeg te sterk.
Helaas, een 7-1 nederlaag voor team 2 tegen het sterke Almere, maar genoeg positieve punten om mee te nemen naar volgende week in de uitwedstrijd tegen BC Dropshot!

Vennewater T 1 – Hoornse BV 3

De tweede wedstrijd voor team 3. Deze wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Vennewater.

Voor de avond stonden we met 2 heren en 2 dames; Tiffany, Katja, Nils & Bastiaan.

De herendubbel werd afgetrapt door Nils & Bastiaan. Deze werd helaas in 3 games verloren.
De damesdubbel was weer een spannende partij. De dames wisten in 2 games toch te sterk te zijn voor de tegenstandsters en zo werd het eerste punt van de avond gescoord.

Hierna begonnen de singels. Nils mocht als eerst en net zoals vorige week haalde hij alles uit de kast. Hij wist in 2 games te winnen. 1-2 in het voordeel van HBV!

Katja en Bastiaan mochten tegelijkertijd beginnen aan hun singel. Katja wist in 3 slopende games ook haar singel te winneb. Bastiaan daarin tegen werd in 2 games verslagen door de tegenstander. Helaas nog geen succes in de singel.
Tiffany wist toch te slim af te zijn van haar tegenstandster. De slopende partij was na 3 games voldoende om het 4e punt binnen te halen (2-4)

Met alleen nog de mixen te gaan gingen we in goede moed aan de slag met de partijen.
Bastiaan & Tiffany begonnen met de mix. Na een 1e game kwamen zij veel beter in hun spel de 2e game. Helaas mocht het net niet genoeg zijn om een 3-setter eruit te slepen.

De mix van Nils & Katja was echter een zenuwslopende match. Na een 1e game wisten zij na een aantal geredde matchpoints de 2e game met 23-21 binnen te slepen. De 3e game was echter nog spannender. Na het voorstaan met 18-13 wisten de tegenstanders met 18-19 terug te komen. Gelukkig lieten deze twee toppers zich niet gek maken en werd de match afgemaakt met een mooie 21-19. Eindstand: 3-5 winst in het voordeel van HBV!

Leeuwarder BC 2 – Hoornse BV 4

Afgelopen zondag heeft team 4 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Met een nieuw team in een nieuwe divisie was het toch even aftasten de eerste wedstrijd.
De herendubbel was erg spannend, Rik en Maarten konden goede tegenstand bieden. Helaas was het in de verlenging net niet genoeg.


De damesdubbel begon moeizaam, maar zeker in de tweede set wisten Annamarie en Lobke een paar mooie punten te maken. Helaas waren de tegenstanders net een maatje te groot.
Bij de singles werd het eerste punt voor HBV binnen gehaald; Rik wist zijn single in een drie setter naar zich toe te trekken. Maarten heeft erg gestreden maar helaas helaas was het net niet genoeg om het punt te pakken. Zowel Lobke als Annamarie hebben tijdens de single hun best gedaan. Helaas waren de Leeuwardse dames net een maatje te groot.


Tijdens de mix van Maarten en Lobke was het een nek-aan-nek race.. Helaas verloren ze aan het eind van de tweede set het initiatief, en ging het punt helaas niet naar HBV. Rik en Annamarie begonnen de mix erg goed, maar doordat de tegenstanders een dubbel gingen spelen verloren ze nipt de tweede set. In een drie-setter wisten ze het punt alsnog binnen te halen. Hierdoor werd het 6-2 voor Leeuwarden, maar bij de return verwacht het team minimaal een gelijlspel te kunnen halen.

Vennewater T 5 – Hoornse BV 5

Aan het einde van de middag zijn we met z’n alle de weg opgegaan richting Heiloo. De sfeer zat er goed in en we hadden zin in een tweede overwinning! 

Rik en Florian begonnen met de herendubbel tegen Quinten Burgmeijer en Bas Peeters. Na hun invalbeurt bij de Eredivisie hadden Rik en Florian een goede tactiek doorgekregen via de coach en deze hadden ze dan nu ook goed toegepast! De heren wonnen met 21-14 en 21-18. 

Lindsey en Fenna speelde de damesdubbel tegen Praparat Sookkaew en Marieke Duin, het was toch weer spannend een eerste uitwedstrijd. De dames konden gelukkig de zenuwen weerstaan en wonnen met 21-17 en 21-14! 

De eerste herenenkel werd gespeeld tussen Florian en Ronald van Tunen. In de eerste game waren de mannen erg aan elkaar gewaagd, gelukkig won Florian met 21-19. In de tweede game kwam Ronald van Tunen al snel op een voorsprong en verloor Florian met 9-21. De enkel kreeg hierdoor een derde game. Helaas was Ronald ook in de derde game sterker en hierdoor verloor Florian met 7-21. 

Fenna mocht de eerste damesenkel spelen en nam het op tegen Praparat Sookkaew. In de eerste game won Fenna met 21-10! In de tweede game kreeg Fenna meer tegenstand waardoor Praparat Sookkaew net won met 21-19, dus kreeg de damesenkel ook een derde game. In de derde game knalde de bespanning van Fenna haar racket stuk en moest er een reserve racket worden bijgehaald. Het spelen met het andere racket was even inkomen, maar gelukkig won Fenna met 21-9. 

Toen was de wedstrijd tussen Rik en Quinten Burgmeijer aan de beurt, Rik had er al een speeldag opzitten en had wat last van zijn knie. Ondanks de lichte blessure won Rik beide games met 21-18 en 21-13! 

In de laatste enkel nam Lindsey het op tegen Kelly de Roo, het was een mooie wedstrijd met veel rally’s en acties. Lindsey won de eerste game met 21-15! De tweede game verliep met succes en hierdoor won Lindsey de game met 21-14! 

Rik en Fenna speelde daarna de eerste mix tegen Bas Peeters en Marieke Duin. De eerste game was mega spannend, helaas werd de game verloren met 23-21. Na goede tips en adviezen stapte ze de tweede game in, dit verliep goed! Helaas was de tegenstander net iets sterker waardoor ze wonnen met 21-19. 

De laatste wedstrijd werd gespeeld door Florian en Lindsey tegen Ronald van Tunen en Kelly de Roo. Ook deze wedstrijd was zeer spannend. Het team zat echt op het puntje van hun stoel. De eerste game werd dan ook gewonnen met 22-20!! De laatste game werd ook gewonnen met 21-18. We waren super blij, want ons eerste mixpunt van het seizoen is binnen! 

Polisport BC 1 – Hoornse BV 6

Team 6 speelde dit weekend uit tegen Polisport BC 1.

Het was een zware avond, waar de punten in veel gevallen net de verkeerde kant op vielen of onze spelers niet lekker startte in de partij en zich terug moesten vechten. Jammer genoeg bleek dit een te grote uitdaging en werden de partijen toch nog verloren.

De einduitslag van 6 tegen 2 voor Polisport is dan ook niet helemaal hoe de avond is verlopen en had er zeker meer ingezeten voor onze team 6 spelers.

Het nazitten bij Polisport was wel erg gezellig!

Polisport BC 2 – Hoornse BV 7

Maurice werd gevraagd of hij een dubbel weekend kon draaien zodat hij vrijdag bij het heren team in kon vallen (7-1 gewonnen met wéér een 100% voor Maurice). Kan hij nog wel 2 wedstrijden (6 potjes) in één weekend aan?

Terwijl wij vrij vroeg aan waren gekomen bij de hal vroegen wij ons af of we wel bij de juiste hal waren. De parkeerplaats was leeg, de kantine donker. Toch maar naar binnen en in de hal zelf zat één Polisporter.

Na een zuinige groet over en weer namen we plaats in de hal. De hal liep verder vol en we vroegen ons inmiddels af tegen wie we moesten spelen. Toen de heren van ons 6de, wat daar ook moest spelen, aan het inspelen waren met hun tegenstander ging Maurice op zoek naar onze tegenstander. Ze bleken ons gewoon voorbij te zijn gelopen, Maurice maakte kennis met hen en nadat ook Ernst kennis had gemaakt met onze gastheren, die ons voorbij waren gelopen weet u nog,  gingen we van start.

Zonder verder veel woorden er aan vuil te maken: beide dubbels werden in 2 games makkelijk gewonnen (2-0). Maurice speelde voor de gelegenheid 1ste heer en nadat hij bij het inslaan door de tegenstander alleen maar op zijn backhand werd getest gingen ze maar snel van start. Ook deze partij won Maurice in 2 games.

Tess daarentegen had het zwaar in haar singel en verloor de 1ste  game vrij rap. De 2de game was spannender, maar werd toch verloren (3-1). Ernst had het moeilijk. Het blijft voor een speler toch altijd een beetje lastig wanneer een aantal beslissingen in je nadeel worden genomen. Helaas was de laatste op een cruciaal moment waardoor Ernst zijn “cool” verloor en de partij in 2 games verloor (3-2). Kim had geen kind aan haar opponent en won in 2 simpele games (4-2).

Doordat Tess en Maurice de 1ste singels op zich hebben genomen vonden we het logisch dat zij de 1ste GD gingen spelen. Met beide een winst en een verlies in de singels werd er een spannende partij verwacht. Helaas was de spanning pas te snijden aan het einde van de door Maurice en Tess gewonnen partij in 2 games. Hierbij werd maar weer eens duidelijk waarom veel mensen Maurice kennen. (5-2, de winst was binnen, maar konden we deze nog mooier maken)

De wedstrijd van Kim en Ernst was erg spannend. Na een simpel gewonnen game door ons en een makkelijke door de tegenstander was de 3de game erg spannend. De punten vlogen over en weer. Na één matchpoint voor de tegenstander moesten Kim en Ernst er flink aan trekken.  

Met 23-21 wonnen zij de 3de set waardoor er een klinkende 6-2 op het scoreformulier kon worden afgetekend.

Hierdoor gaat HBV 7 fier aan de leiding.

Diemen BV M1 – Hoornse BV M1

Na een sterk begin van de 2 overwinningen van de herendubbels John en Maurice en Gauthier en Rick, mocht John beginnen aan zijn zware enkel die hij net aan verloor.Rick speelde daarna en haalde makkelijk een punt binnen. 21/3 en 21/19

Gauthier vernederde zijn tegenstander met 21/12 en 21/3. Maurice liet zien dan een 7de divisie speler makkelijk als 4de heer kon invallen en winnen.

De laatste 2 dubbels werden gespeeld met John en Gauthier en Maurice en Rick  en werden beide makkelijk gewonnen.

Eindstand 7 tegen 1.