Competitie 22/23 update week 3

Competitie 22/23 update week 3

Lees hier het laatste nieuws over de competitie van week 3:

Nutri-Dynamics Hoornse BV 1 – Dunlop-BC DKC 1

Na een zware dag tegen duinwijck was team 1 alleen maar beter op elkaar ingespeeld en vechtsklaar voor wederom een zware tegenstander. Wat lichte spierpijntjes maar iedereen had er zin in. De spits werd afgebeten door de dubbels, waarbij de dames Jessica en Mireille echt een prachtwedstrijd neerzetten. Mireille kwam goed door met haar harde gerichte aanval waarbij Jessica dan tussenbeide kon komen aan het net. Zo haalden zij toch een punt binnen voor HBV in 2 games. De heren hadden het zwaar maar Joey en Robin bleven goed bij tot 16 16 toen wat foutjes waardoor de afstand te groot werd: 1-1. Dave had gisteren goed gesingeld en was duidelijk van plan dit vast te houden, tegen Joran Kweekel heeft hij waardig tegenstand geboden waarbij hij zelfs een ‘Rubber Game’ eruit wist te slepen. Chapeau! Simone speelde goed en slim maar dit was helaas niet genoeg tegen Marlies Baan. Ook Robin speelde erg sterk en liet zich niet het veld uit slaan door olympiër Mark Caljouw. Mireille knokte voor elke punt maar moest toch haar meerdere erkennen in Flora Wang. Joey speelde met Sanne een stabiel spel maar Michiel was toch wel weer erg goed met zijn aanvallende ballen en goed netwerk van Flora konden ze geen punt scoren. Dave en Jessica moesten tegen selectiespelers Andy en Alyssa en konden hier helaas ook niet stunten, het ging in 2 games naar DKC. Ingecalculeerd verlies tegen DKC dus die op volle sterkte was, maar toch mooi een punt binnen gesleept en goed niveau laten zien.

Dropshot BC 2 – Victor Hoornse BV 2

Dit weekend speelde team 2 tegen directe de concurrent Dropshot uit. De dropshotters waren voorbereid en kwamen met 4 heren en 2 dames. In de dubbel begonnen met Sanne en Feng tegen Annemiek van der kolk en Roos Berkens. In de eerste game zaten ze er nog niet helemaal in. Wat onnodige fouten werden gemaakt en qua tactiek moest het een en ander nog uitgezocht worden. De tweede game begonnen de dames met een wat beter plan en ging het gelijk op tot ongeveer 15 punten. Daarna konden de dames er vrij gemakkelijk overheen. De derde game was een game waarin Sanne en Feng een achterstand hadden van 14-17, maar toch uiteindelijk de game naar zich toe konden trekken door geen fouten meer te maken en een tactische verandering in het spel.

De heren dubbel was van Nick en Rico tegen David en Henry Tsui. Lange rally’s waarin keihard gesmasht en verdedigd werd kwamen langs. Helaas trokken de heren in de tweede game aan het kortste eind en was de stand daardoor 1-1.

De twee heren singles werden eerst gespeeld. Rico tegen Elwin Wu en daarnaast begon Nick tegen David. Nick speelde erg goed tegen David door lange rallys te spelen en goed op de strakke ballen in te spelen maar verloor net aan de eerste game met 21-19. Tweede game zette David extra aan en kon Nick helaas niet de tweede game pakken.

Rico speelde een moord partij tegen Elwin. Hij won de eerste game met keihard duik en vliegwerk; zoals we van Rico kennen. Tweede game heeft Rico verloren wat super jammer was. Hij heeft zich toen ook wat verstapt waardoor hij helaas in de derde game er niet alles uit kon halen.

Daarna waren de dames singles. Feng speelde tegen Annemiek en Sophie tegen Roos.
Feng won de single in twee games. Feng heeft de partij netjes gespeeld zonder te veel risicos te nemen.

Sophie verloor de eerste game helaas van Roos waarin lange rallys werden gespeeld. De tweede game verloor Sophie net aan wat erg jammer was. We waren erg benieuwd geweest naar de derde game.

Daarna waren de mixen, konden we nog een 4-4 spelen ? Sophie en Rico mochten tegen Elwin en Annemiek spelen. De eerste game was erg spannend en die verloren ze maar net aan. De tweede game verloren ze helaas ook. Als laatste was de mix van Sanne en Nick tegen Annemiek en Driss de jong nog gaande. In drie games met spannende rally’s wisten ze daarmee het derde punt binnen te slepen.

Uiteindelijk hebben we helaas met 3-5 verloren maar volgend weekend spelen we een dubbel weekend met dubbel zoveel kansen voor punten dus :P. We spelen twee keer thuis! Dus kom gezellig.

Hoornse BV 3 – Hoogkarspel BV 1

Zaterdag heeft team 3 met 5-3 van Hoogkarspel 1 gewonnen. Daarmee staan we keurig in de middenmoot in onze poule. We hadden veel lol en het was erg gezellig. En Katja had heerlijke brownie gebakken.

Hoornse BV 4 – Hardewijk 2

Dit weekend mocht team 4 voor het eerst uitkomen in eigen hal, de opstelling van de avond: Maarten, Florian, Annamarie, Lobke en Tjeska. Zou het thuisvoordeel ervoor zorgen dat de nodige punten binnen gesleept worden?
De dubbels begonnen spannend, maar helaas trokken zowel de dames als de heren aan het kortste eind.
Tijd voor de Singles, Maarten en Lobke moesten het helaas afleggen, maar Florian en Annamarie floreerde in hun partij en haalde punten binnen!
De mix van Maarten en Tjeska begon met een schrikmoment. Maarten verstapte zich en ging door zijn enkel. Gelukkig kon hij wel verder spelen, maar de schrik zat er nog wel goed in. Helaas wisten ze zich niet te herpakken en verloren zij de partij. Lobke en Florian moesten helaas ook toegeven dat de tegenstander een maatje te groot was.
Al met al heeft team 4 toch weer 2 punten uit de avond gesleept, die gevierd werden met de heerlijke monchoutaart die door Lobke gemaakt was!
Dit weekend staat Amor op de planning, de directe concurrent. Team 4 gaat voor de winst!

Hoornse BV 5 – Hoogkarspel BV 2

Helaas heeft team 5 verloren met 3-5.

Hoornse BV 6 – Hoogkarspel BV 3

De wedstrijd voor team zes
was niet zo’n succes
7-1 verloren
Maar wel een kindje geboren
Het was een lege zaal
Dat was het eind van ons verhaal

Hoornse BV 7 – US BC 5

Na het gezeur van vorige week toonde het 7de goed gastheerschap om snel kennis te maken met de tegenstander. Als de prestaties van de tegenstander net zo groots waren als het formaat van de heren van de tegenpartij stond er een zware avond voor de boeg. 

De eerste 2 wedstrijden won HBV 7 vrij makkelijk, maar bij de dubbel van Ernst en Maurice bleek al gauw dat het 7de een zware avond stond te wachten.

Na een makkelijke gewonnen game voor beide koppels over en weer, moest een 3de game de beslissing brengen. De heren van US hadden telkens een comfortabele voorsprong totdat Ernst begon aan een sterke serveer-serie. Nu was het echter Maurice die zijn ‘cool’ verloor toen hij een gelijkmakend punt op zijn racket had waardoor het verschil weer twee punten was. Dit verschil kwam het HBV-koppel niet meer te boven en het eerste verlies van Ernst en Maurice in de dubbel was een feit.

Kim en Tess lieten weer eens hun klasse zien in de dubbel. De tegenstanders sputterden nog even tegen in de 2de game maar uiteindelijk was het een redelijk simpele overwinning voor de 2 zussen van HBV 7 21-9-21-16

Maurice was zijn 100% status al verloren in de dubbel en werd weer volop getest in z’n enkel. Hier bleek dat bijna 3 jaar niet spelen, de nodige Corona kilo’s  en 2 schouder operaties voor hem net teveel waren in de 7de divisie. Nadat de tegenstander in de derde game een 10-6 achterstand om had gebogen naar een 10-12 voorsprong was het verzet gebroken. De derde game werd verloren met 18-21.

Ook Ernst werd volop getest in zijn enkel. Na in het begin een beetje te zijn overrompeld kwam Ernst héél sterk terug, zo sterk dat hij de eerste game won.

Nadat z’n tegenstander zich weer had opgeladen kwam deze terug de baan op met de woorden: “Ik voel een derde (Hij liet in het midden of dit een set of een game was) aankomen”.  Daar waar deze in de eerste game best wel wat foutjes maakte, speelde hij de 2de game foutloos en hengelde hij deze snel binnen met 14-21. Ook hier moest een derde game dus uitsluitsel brengen. Ernst stond heel sterk te spelen en had de hele tijd een klein voorsprong toen het noodlot bij de tegenstander toesloeg. Deze werd getroffen door een zweepslag aan de kuit en moest de partij opgeven.

Het lijkt net alsof er over Kim en Tess niks bijzonders valt te vertellen.

Het is best bijzonder dat de meiden in hun eerste jaar in de senioren competitie zich, tot nu toe, makkelijk staande weten te houden. Op een uitzondering na worden de dubbels en enkels makkelijk gewonnen. Zo ook zaterdagavond. 

Zonder noemenswaardige tegenstand werden de twee enkels gewonnen. 

De blessure van de heer van US was van dusdanige aard dat hij ook de mix moest opgeven.

Hierdoor stond het 5-2 en wist het 7de dat ze behalve weer een winstpartij, na dit weekend nog steeds bovenaan zouden staan. Het was dus kwestie om de voorsprong uit te breiden. Dit lag in de handen van Kim en Ernst

Waar dubbelen en enkelen redelijk rechttoe rechtaan is, blijkt een gemend dubbel toch altijd wel een “dingetje”. De heer van US had immers al twee winstpartijtjes in de pocket en dit zelfvertrouwen leek doorslaggevend in deze partij. Kim en Ernst keken de hele partij tegen een achterstand aan en zonder een moment uitzicht te hebben op de winst, verloor het Hoorns koppel in 2 games.

Einduitslag 5-3. De ongeslagen status en eerste plaats blijft nog steeds behouden. Volgende week staat de wedstrijd tegen Velsen op het programma. Op papier, maar volgens US ook in de praktijk, met hele sterke dames. Zouden Kim en Tess hun dominantie kunnen voortzetten? We zullen het zondag meemaken.

Hoornse BV M1 – Harpoen De BC M1

Het mannenteam heeft met 5-3 gewonnen van Harpoen De BC M1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *