Clubkampioenschappen 2023 groot succes!

Clubkampioenschappen 2023 groot succes!

Afgelopen zaterdag zijn de HBV Clubkampioenschappen 2023 gespeeld. Sinds lange tijd was het weer een groot club-breed toernooi, waar jeugd en senioren tegelijkertijd speelden. En dat bleek een groot succes!

De senioren hadden al voorrondes gespeeld op dinsdag, woensdag en vrijdag. Daardoor hoefden zij op zaterdag iets minder wedstrijden te spelen en dat is voor sommigen van ons (met wat oudere lichamen) toch wel erg prettig. 

De jeugdspelers begonnen zaterdag kwiek aan hun wedstrijden en speelden moeiteloos wedstrijden achter elkaar door. Ook als ze geen wedstrijd hadden, stonden ze lekker op de baan over te spelen. 

Het was een gezellige boel bij elkaar en het was mooi dat iedereen bij elkaar kon kijken. De jeugd kon zien hoe snel het badminton-spelletje gaat bij de volwassenen, terwijl de senioren juist weer vol bewondering keek naar het talent van onze club.

Nadat alle finales in de middag waren gespeeld, waren de clubkampioenen bekend. Hieronder per categorie een kort verslagje. 

Na de finales volgde een heerlijk Indisch buffet van Jenifer. De feestavond begon toen de karaoke-set van Hung aan werd gezet (onze jeugd heeft blijkbaar ook zang-talent), en daarna werd er de hele avond nog gedanst op de heerlijke beats van DJ Maurice. Een Clubkampioenschappen om niet snel te vergeten!

Senioren A

Dave Veerman prolongeerde zijn titel als clubkampioen van HBV. In de finale was hij in twee games Joey Muns de baas. 

Ook Mireille van Daal wist wederom clubkampioen te worden. Zij versloeg Sanne Roos in twee spannende games. 

Sanne en Joey waren beiden wel succesvol in de dubbels: Sanne won met Lobke het damesdubbel. Joey won met Mike de herendubbel en met Tiffany het gemengddubbel. 

Jeugd A

Een spannendere finale in de Jeugd Enkel A kun je bijna niet bedenken: Thijs Ripken pakte de eerste game met 23-21, maar Nick Tieleman liet het daar niet bij zitten en zorgde met 21-9 dat er een beslissende derde game moest komen. In deze laatste game werd het 20-20 en hadden beide heren een kans op de titel met een matchpoint. Na een prachtige, lange rally, viel het Nicks kant op en mocht hij met de grote wisselbeker naar huis. 

Even daarvoor was Nick ook al kampioen geworden in het dubbelspel, samen met Sven. Ryan en Iris werden knap tweede in de dubbel.

Senioren B

Bij de mannen was Patrick Bimmerman duidelijk de sterkste in de enkel-categorie. Hij won al zijn wedstrijden overtuigend in twee games, waaronder de finalewedstrijd tegen Ernst Geuzinge. Patrick won tevens het mannendubbel, met Rick aan zijn zijde.

Bij de dames was de titel voor Karin Heinsbergen: zij werd clubkampioen in het enkelspel, waarbij Debby Timmerman als tweede eindigde.

Debby wist wel het damesdubbel te winnen, samen met Mariska. In het gemengddubbel waren Sa en Hung uitstekende op elkaar ingespeeld en zij wonnen daar de titel. 

Jeugd B

In deze categorie speelden de jeugdspelers die nog weinig ervaring hebben met wedstrijden. Mooi om te zien dat zij door het vele trainen zo snel vooruit zijn gegaan en al prachtige wedstrijden kunnen spelen.

Trang Nguyen haalde de finale door twee keer met 21-18 te winnen van Kaiden de Vries. In de andere poule zegevierde Millaray Brieer en zij streed in de finale voor wat ze waard was, maar Trang was een maatje te groot en zij werd dus clubkampioen.

Jeugd C

Sinds lange tijd hebben we weer een grote groep “Mini’s” die op zaterdagochtend trainen. Maar liefst 8 van hen durfden zelfs al mee te doen met de clubkampioenschappen en dat deden ze allemaal fantastisch. Deze jonkies lukte het al heel aardig om te serveren en zo nu en dan verrasten ze het publiek met lange rally’s! 

In de finale stonden twee zussen tegenover elkaar: Freja en Nejana Aragoza. De oudste zus, Freja, kwam goed uit de startblokken en nam een ruime voorsprong. Maar daarna kreeg Nejana de smaak te pakken en kwam nog goed terug. Het werd uiteindelijk 21-13 voor Freja en zo werd zij clubkampioen in de C-categorie!

Klik voor alle uitslagen hier:

https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/draws.aspx?id=63285713-F19F-4CAD-AC34-58536D3E6A3A