Badminton Eredivisie wordt (nog) niet herstart.

Badminton Eredivisie wordt (nog) niet herstart.

Vandaag is bekend geworden dat de Badminton Eredivisie voorlopig nog niet wordt herstart. Het eerste team van HBV zal daarom nog niet in actie komen, ook al heeft de overheid groen licht gegeven.

Topsport-competities mochten vanaf half december weer opgestart worden, waaronder de Badminton Eredivisie. Afgelopen week heeft Badminton Nederland overlegd met alle Eredivisieverenigingen, waaronder HBV. De conclusie is dat er nog te veel haken en ogen zitten om de herstart nu al te laten plaatsvinden.

HBV is het volledig met deze conclusie eens. In deze lockdown zou het onverantwoord zijn om de competitie weer op te starten. Voor spelers, begeleiding en betrokken vrijwilligers zou het spelplezier niet opwegen tegen alle moeilijkheden die met een herstart gepaard zouden gaan. 

Badminton Nederland beraadt zich in januari opnieuw over het eventueel heropstarten van de Eredivisie, met wellicht een scenario waarbij de Eredivisie verkort wordt uitgespeeld. HBV stond voor het stilleggen van de competitie op de 7e plaats in de eerste fase van de Eredivisie. 

(badminton.nl)