GSBC Amor – Nutri-Dynamics HOORNSE BV 1

GSBC Amor – Nutri-Dynamics HOORNSE BV 1

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De eerste speelronde van het seizoen in de eredivisie. Deze keer stond de uitwedstrijd naar Groningen op het programma. 

Feng speelde mee met ons en hiermee hadden we een persoonlijke supporter tegenover de velen van Amor. Het was nogal een contrast met de wedstrijd in december van vorig seizoen, waar bijna niemand aanwezig was. Nu floreerde het in de hal met andere sporters en frituurlucht in de grote struikhal. De sfeer was zowel binnen als buiten de badmintonhal erg goed. Maar goed, de wedstrijden:

Beide dubbels waren een prooi voor Hoornse B.V.. Dave en Joey wonnen overtuigend van Rik Wilbers en Marco Oosterhaven. De dames Feng en Mireille hadden een zeer spannende eerste set tegen Jamie Logt en Marjolein Stam. Gelukkig trokken ze met 21-19 toch aan het langste eind. De flow werd in de tweede set erg goed doorgezet en stond het bij de rust 11-1. Een pletbonus zat er niet in, aangezien de dames van Amor later weer beter in het spel kwamen. De tweede set werd 21-7. Gelukkig had Joey al taart mee voor zijn verjaardag.

Na een korte pauze begonnen de HE1 en DE1. Joey begon voortvarend tegen Riemco Hof. Tot aan 16-12 leek het erop alsof hij de eerste set ging binnenhalen, maar helaas wist Riemco het tij te keren. In de tweede set kwam Joey steeds net te kort. Dit was ons eerste verliespunt. In de DE1 had Mireille wat minder moeite met Meike Brul, waardoor de tussenstand 3-1 werd.

De volgende singles waren aan de beurt. Simone miste haar normaal gesproken flitsende loopwerk en kwam hierdoor met 19-21 en 17-21 net tekort tegen Jamie Logt. Robin had niet veel moeite tegen Marco Oosterhaven en de tussenstand werd 4-2.

Over naar de mixen. De spannendste wedstrijden van de dag, een trend die dit seizoen doorgezet lijkt te worden. Feng en Robin stonden op de baan tegen Rik Wilbers en Marjolein Stam. Ze hadden nog nooit samen gespeeld, maar hadden wel al veel lol samen. Plezier helpt tegen zenuwen, want met 21-16 22-20 trokken ze deze zenuwslopende wedstrijd (voor ons) naar zich toe.

De mix van Dave en Simone tegen Riemco Hof en Bianca Oosterhaven was nog spannender. De eerste set ging overtuigend naar ons toe, maar deze lijn kon niet worden doorgezet. Er werd gestreden in de derde set, maar het was niet genoeg. Dit zorgde ervoor dat 5-3 een feit werd.

De kop is eraf en volgende week zullen we ons we ons opmaken voor BV Almere op 17 september na de Bamito FUN-dag! Alle reden om erbij te zijn!