· 

Corona-update: Badmintonnen tijdens gedeeltelijke lockdown

Op 14 oktober zijn de nieuwe nieuwe maatregelen ingegaan van de gedeeltelijke lockdown. De regels stellen dat sporten alleen nog mogelijk is op 1,5 meter afstand. Gelukkig is dat bij badminton mogelijk!

 

De commissies bekijken per trainingsgroep wat de mogelijkheden zijn om te kunnen blijven badmintonnen. Hieronder staat per commissie beschreven hoe het badmintonnen wordt georganiseerd. 

 

Algemene regels

  • Je komt niet naar de hal als jijzelf of iemand in je omgeving corona-gerelateerde klachten heeft, en/of als de GGD je heeft geadviseerd thuis te blijven.
  • De kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt.
  • De kantine is gesloten, maar alleen toegankelijk als doorloop-route. 
  • Je desinfecteert je handen bij binnenkomst.
  • Volwassenen dienen zich bij binnenkomst te registreren (naam, e-mailadres en telefoonnummer).
  • Gebruik de aangegeven looproutes.
  • Ouders en overige toeschouwers zijn niet toegestaan in de hal. 

 

Jeugd

 

De jeugdcompetitie is stilgelegd.

De trainingen van de jeugd kunnen gewoon doorgaan. Jeugd hoeft geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het badmintonnen, dus zijn er tijdens de training geen restricties.

Jeugdspelers wordt gevraagd om zo snel mogelijk na de training naar huis te gaan. Ouders en toeschouwers zijn niet toegestaan en dienen buiten te wachten bij het ophalen en brengen. 

 

 

Senioren Recreanten

 

Op dinsdag- en donderdagavond is de hal geopend voor de recreanten om singles te spelen. Er hoeft niet vooraf een baan gereserveerd te worden, de ervaring heeft geleerd dat er met 9 banen voldoende plek is om te spelen.

Wel is het verplicht om bij binnenkomst te registreren en de handen te desinfecteren.

 

 

Senioren Competitie

 

De seniorencompetitie is stilgelegd, ook voor team 1.

De trainingen van de competitiespelers kunnen doorgaan. Er mogen maximaal 2 spelers op een baan staan, dus er zijn maximaal 18 personen per training toegestaan. De TC heeft tijdelijk de trainingstijden aangepast en een reserveringssysteem opgezet om dit in goede banen te leiden.

Alle competitiespelers hebben een mail ontvangen voor dit reserveringssysteem. Dit systeem is tegelijkertijd een registratiesysteem. Competitiespelers hoeven zich dus niet nogmaals te registreren in de hal.