· 

Eredivisie-avontuur badmintonners kwam in gevaar door corona

Persbericht, 16 juli 2020 

 

De Hoornse Badminton Vereniging was volop in voorbereiding op het nieuwe competitieseizoen, toen het corona-virus toesloeg. De Hoornse badmintonners sloten in februari het vorige seizoen nog af met een 5e plaats in de Eredivisie.

Toen het team nagenoeg rond was voor het nieuwe seizoen, kwam in mei het bericht binnen dat de hoofdsponsor hard geraakt is door de corona-crisis en dat het bedrijf zich terug moest trekken uit het badminton.

 

Een flinke tegenslag voor de club, die door het wegvallen van de sponsoring geen vergoeding meer kan geven aan de spelers uit het eerste team. Het bestuur en de spelers werden direct op de hoogte gebracht. De badmintonners werd de optie geboden om transfervrij te vertrekken naar een andere club, of bij HBV te blijven en zonder vergoeding te gaan spelen.

Hartverwarmend waren de reacties van de spelers, die unaniem besloten om bij de club te blijven en een seizoen zonder vergoeding te gaan spelen. Het clubgevoel bij de Hoornse badmintonners blijkt groot en dat is zeer bijzonder te noemen. Veel spelers leven van en voor het badminton en hebben de inkomsten nodig om hun trainingen en reiskosten te kunnen vergoeden. HBV is ongelooflijk dankbaar dat de spelers de club trouw blijven.

 

Het nieuwe seizoen start in september onder leiding van Serge Mayer als hoofdcoach, die tevens aanblijft en zonder tegenprestatie het team onder zijn hoede neemt. Binnenkort zal bekend worden hoe het eerste team er volgend seizoen uit zal komen te zien. De Hoornse badmintonners zijn nu op zoek naar nieuwe sponsoren, die het team steunen in de ambities om de finale van de Eredivisie te halen. Daarnaast biedt HBV veel mogelijkheden voor sponsors bij de jeugd en de recreatieve afdeling van de vereniging. 

 

 

Het wegvallen van de sponsor is natuurlijk een domper voor HBV. Alle financiële zaken met betrekking tot de Eredivisie werden geregeld via de Stichting Badminton Topsport Hoorn. De club staat hier los van en het doorspelen in de Eredivisie heeft dus geen financiële gevolgen voor de club. De Stichting Topsport had nog een financiële reserve en kan daarvan de contributies van de spelers uit het eerste team vergoeden aan HBV, zoals de afgelopen jaren ook gebeurde. 

Wel kreeg de club ook een jaarlijks sponsorbedrag van dezelfde sponsor. Het wegvallen van dit sponsorbedrag kunnen wij gelukkig als financieel gezonde vereniging dragen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de drie jaren dat wij deze sponsoring hebben mogen ontvangen. Het heeft ons onder andere de mogelijkheid gegeven om extra trainingen te realiseren voor al onze leden. 

Het is van belang dat we een nieuwe sponsor aantrekken, om zodoende te kunnen investeren in materiaal en programma’s die we belangrijk vinden. Het bestuur is op zoek naar enthousiastelingen die kunnen helpen een nieuwe sponsor te vinden.