· 

Update Corona-maatregelen

Update vanuit de Badminton Nederland:

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid van woensdag 6 mei jl. ontvangen wij veel vragen over wat de routekaart naar 1 september betekent voor badmintonverenigingen. Daarnaast is er teleurstelling over het feit dat de zaalsporten pas per 1 september weer mogen starten en de vraag of Badminton Nederland samen met andere sportbonden en NOC*NSF in gesprek gaat met de overheid.

Badminton Nederland trekt samen op met een aantal andere sportbonden en met NOC*NSF om bij de overheid gerichte aandacht te vragen voor de binnensporten. De inzet is of eerder dan 1 september open gaan toch mogelijk zou zijn, uiteraard onder te bepalen voorwaarden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF liet woensdagavond al zijn gedachten gaan over het besluit: ‘We hebben zorgen om al die kinderen en jeugd die vóór de coronacrisis in al die gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodaties zoals zwembaden wekelijks aan sport deden. Laten we hen niet vergeten en onze uiterste best doen om ook die sporten de ruimte te geven. Zou erg fijn zijn dat als de ontwikkelingen dat toelaten, de binnensportaccommodaties eerder dan 1 september hun deuren in ieder geval voor de jeugd van Nederland weer kunnen openen.’

Bron: https://www.badminton.nl/

 

Wat betekent dit voor HBV?

Heel simpel betekent dit voor ons dat wij tot 1 september geen gebruik kunnen maken van de hal. Zodra er nieuwe ontwikkelingen en berichtgevingen zijn informeren wij jullie hierover.

Ondertussen zijn de JC en de TC bezig met  het vormgeven van buiten trainingen voor zowel de jeugd als de senioren. Vanuit de gemeente hebben wij duidelijke richtlijnen gekregen waar we aan moeten voldoen als er buitentrainingen gegeven worden. Het plan met waarin staat hoe HBV om zal gaan met deze richtlijnen is geschreven, het wachten is nog op goedkeuring door de gemeente. Zoals het er nu naar uitziet zal o.v.b. de jeugd op 13 mei de buitentrainingen weer oppakken. De JC zal verdere uitleg geven over invulling van de trainingen en trainingstijden aan de betreffende jeugdleden.