· 

HBV-ers naar Nederlandse Kampioenschappen

Foto op homepage: Randy Berends photography 


Een aantal topspelers van HBV speelt dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. Daar strijden zij tegen andere nationale toppers om de hoogste eer. 


Kwalificatie

Om het hoofdtoernooi te bereiken, dienen een aantal spelers zich te kwalificeren. Vandaag wordt in Almere het kwalificatietoernooi gespeeld. Joey Muns, Sanne Roos, Kelly van Buiten en Finn Achthoven komen vandaag in actie. 
Finn komt in actie in het enkelspel en heeft als geplaatste speler zeker kans om het hoofdschema te bereiken. Joey heeft als ongeplaatste speler een lastigere weg naar het hoofdschema in het enkelspel. In het gemengddubbel hebben hij en Sanne zeker kansen om ver te komen. Sanne probeert zich in het enkelspel te plaatsen voor het hoofdschema. Kelly heeft zowel in de enkel als gemengddubbel goede kansen als geplaatste speler om het hoofdtoernooi te bereiken.

 

Hoofdtoernooi

Een aantal spelers van HBV is vanwege een hoge ranking direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Daar zitten zij dan direct bij de laatste 16. 
Mannenenkel: Thomas Sibbald is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. In de eerste ronde treft hij een kwalificatiespeler. Als hij deze wint, kan hij in de kwartfinale Mark Caljouw treffen, de nummer 1 van Nederland.

Vrouwenenkel: Chloe Mayer en Feng Groothuijse staan in het hoofdschema. Beiden hebben een pittige loting. Chloe speelt tegen Nadia Choukri en Feng tegen Amy Tan.

Mannendubbel: Finn is met zijn dubbelpartner Andy Buijk direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Ze spelen tegen een qualifier.

Vrouwendubbel: Hier de grootste kanshebbers van HBV. Jessica Ottenhoff en Iris Tabeling zijn als 3e geplaatst en hebben kansen op het behalen van de halve finale. Chloe Mayer heeft met dubbelpartner Daphne Jansen een pittige maar leuke loting, waarbij er mogelijkheden zijn om verder te geraken.