· 

HBV wint van DKC, laat kansen liggen tegen Duinwijck

HBV speelde in het nieuwe jaar een dubbelweekend in de Kampioenspoule. Door drie nederlagen op rij in december, was dit de laatste kans om de hoop levend te houden op de play-offs.

 

Zaterdag werd er thuis gespeeld tegen landskampioen Duinwijck. Zondag volgde de uitwedstrijd tegen het Haagse DKC.


Tegen Duinwijck werden de dubbels nog eerlijk verdeeld. De mannen uit Haarlem waren in twee games te sterk voor Niels en Ruben. Jessica en Iris zijn hun ongeslagen status kwijt geraakt tegen Almere, maar ze lieten wederom zien tot de sterkste koppels van de Eredivisie te behoren: in drie games versloegen ze de topspeelsters Akvile Stapusaityte en Debora Jille.

 

Na de dubbels volgde er een eenvoudige overwinning van Iben op invalster Fenna Laros. In de overige drie singles waren er grote kansen voor HBV om op voorsprong te komen en Duinwijck te verrassen. Maar het zat de Horinezen niet mee. Zowel Thomas, als Niels, als Chloe, verloren in de derde game met een miniem verschil van 2 punten. Een domper, want het had zomaar 5-1 kunnen staan voor HBV. Het mocht niet zo zijn en HBV kwam met 2-4 achter. 

 

In de gemengddubbels waren de Duinwijckers echt een maatje te groot, en zodoende werd het 2-6 voor de bezoekers.


Zondag zat het de Horinezen wel mee. DKC trad aan zonder de wereldtoppers en zodoende waren er kansen om een overwinning te pakken.

 

Niels en Thomas wisten net niet te winnen, in de tweede game verloren ze met liefst 28-26. De damesdubbel van Iris en Jessica trok de stand gelijk door in twee games te winnen.

 

De ongeslagen Michiel Kruijt was te sterk voor Thomas, maar daarna wisten Chloe en Iben beiden hun singles te winnen. Ook Finn wist zijn eerste Eredivisiewedstrijd te winnen van dit seizoen, een mooie opsteker voor de jonge HBV-er. 

 

Finn en Iris pakten knap de eerste game in de mix, maar verloren in drie games. Niels en Iben wonnen in twee games en zo stond er een 3-5 overwinning op het scoreformulier.


Ondanks de mooie overwinning op DKC, zijn de kansen nihil dat HBV nog de 3e plaats bereikt voor een plekje in de play-offs. Wel staan er nog drie mooie wedstrijden op het programma de komende weken tegen Almere, Drop Shot en Duinwijck.