· 

HBV strijdend ten onder

De Kampioenspoule is spetterend van start gegaan. HBV mocht in eigen hal aantreden tegen DKC.

 

De Hagenezen hadden het in de eerste fase nog behoorlijk lastig, maar wisten dat ze zich nog konden gaan versterken. DKC zette in het eerste duel in de Kampioenspoule direct twee wereldtoppers in: Robin Tabeling, nummer 15 van de wereld in het gemengddubbel, en Linda Kjaersfeldt, nummer 30 van de wereld in het damesenkel.


In het dubbelspel werden de wereldtoppers van DKC direct ingezet. Robin Tabeling was samen met Gijs Duijs duidelijk een maatje te groot voor Niels en Eizlan. Met 16-21 en 14-21 was het eerste punt voor DKC.

 

Line Kjaersfeldt speelde het damesdubbel met de minder ervaren Charissa Kuiper. Iris en Jessica wilden koste wat het kost hun ongeslagen status behouden, dus zochten ze de jonge DKC-speelster veelvuldig op. De eerste game ging met 14-21 naar de gasten, maar daarna hervonden de HBV-dames hun kracht en wonnen met 21-17 en 21-16. De stand werd gelijkgetrokken.

 

Chloe speelde vervolgens een indrukwekkende wedstrijd tegen Ieva Pope, waar ze tot dusverre nog nooit van had gewonnen. De Letse dame van DKC werd in de eerste game overrompeld door het talent uit Hoorn met 21-11. De tweede game leek richting DKC te gaan, maar Chloe vocht zich knap terug, won met 22-20 en zorgde voor een mooie voorsprong voor HBV.

 

Niels had vervolgens weinig in te brengen tegen de ervaren Michiel Kruijt, die een zeer stabiel seizoen speelt en nog ongeslagen is in het enkelspel in de Eredivisie. In twee ruime games ging de winst naar de DKC-er en zodoende werd het 2-2.

Thomas mocht revanche gaan nemen tegen Tom Blinde, waarvan hij in de eerste fase nog verloor in een teleurstellende partij. De spanning was wederom hoog en de rally's lang en indrukwekkend. Thomas won de eerste game met 21-19. In de tweede game was de achterstand al snel onoverbrugbaar en trok Tom Blinde er een derde game uit. Veel spanning, maar Thomas bleef koel en knokte voor elk punt, en sleepte er zo een mooie overwinning uit: 21-19.

 

Een bijzonder affiche in het tweede vrouwenenkelspel. In de Nederlandse Eredivisie speelden twee topspeelsters uit Denemarken tegen elkaar: Iben van HBV tegen Line Kjaersfeldt van DKC. Iben verraste door in het begin het hoge niveau van Line bij te kunnen houden en met zeer korte netdrops een flink aantal punten te veroveren. Na het rustmoment in de eerste game gaf de Haagse Deense extra gas en speelde foutloos. Met prachtig spel, dat moet gezegd worden, trok Line de stand gelijk: 3-3.

De gemengddubbels zouden allesbepalend zijn. En dat zou niet makkelijk worden, want met name de heren aan DKC-zijde hebben enorm veel ervaring in het gemengddubbel. Robin Tabeling speelde aan de zijde van Charissa Kuiper tegen Iben en Ruben. De wereldklasse van Tabeling bleek net te hoog gegrepen voor de HBV-ers. Tweemaal werd met miniem verschil verloren: 19-21, 19-21.

 

Eizlan en Iris mochten het proberen tegen Michiel Kruijt en Kiona van der Werf. Spectaculaire rally's, met vlijmscherpe smashes en knap geplaatste returns. De eerste game was voor DKC met 18-21, de tweede game ging met dezelfde cijfers naar HBV. In de derde game leken Eizlan en Iris een achterstand nog weg te kunnen werken, maar met 19-21 ging de wedstrijd verloren.


HBV was heel dicht bij een mooie start in de Kampioenspoule. Ontzettend jammer dat de gemengddubbels net niet de goede kant op zijn gevallen. Desondanks is de schade beperkt gebleven tegen de absolute topfavoriet DKC. 

 

In de andere wedstrijd in de Kampioenspoule was Duinwijck overtuigend met 6-2 te sterk voor BC Drop Shot. De Haarlemmers nemen dus direct een grote voorsprong op de rest.

 

Volgend weekend speelt HBV een belangrijk dubbelweekend in de Kampioenspoule: zaterdagavond uit tegen Almere en zondagmiddag thuis tegen Drop Shot.