· 

De competitie is halverwege

Over team 1 is de afgelopen periode veel gepubliceerd op de website, en het kan niemand zijn ontgaan dat zij inmiddels de Kampioenspoule hebben bereikt.

Maar hoe staat het met de overige teams?

 

Voor het eerst in de historie heeft HBV een bijzonder rijtje: vanaf de Eredivisie t/m de 7e divisie, is HBV vertegenwoordigd in elke divisie!

 

Alle teams strijden voor wat ze waard zijn. De een staat er wat beter voor dan de ander. Eerst een aantal statistieken:

Team Divisie Punten Positie Winstpercentage
1 Eredivisie  42 4e 58 %
2 1e Divisie 42 3e 58 %
3 2e Divisie 24 6e 43 %
4 3e Divisie 24 4e 50 %
5 4e Divisie 38 1e 68 %
6 5e Divisie 17 6e 35 %
7 6e Divisie 25 3e 52 %
8 7e Divisie 43 1e 77 %
9 7e Divisie 26 5e 46 %

Team 8 heeft een geweldig winstpercentage van maar liefst 77 %. Logisch dat zij bovenaan staan in hun poule. Ook team 5 staat na de eerste helft op de eerste positie!

Als men kijkt naar de individuele resultaten, komen de volgende rankings tevoorschijn. Hierbij een overzicht van de 10 best presterende dames en heren:

Top 10 Dames

Speler: Gespeeld Gewonnen: Winstpercentage
Hollander, Megan 2 2 100%
Ruyter, Annamarie 24 22 92%
Wilcke, Lisa 8 7 88%
Visje, Lianne 14 12 86%
Bergstein, Iben 12 10 83%
Wichen, Kaylee van 20 15 75%
Ottenhoff, Jessica 15 10 67%
Tabeling, Iris 12 8 67%
Mayer, Chloë 14 8 57%
Roos, Sanne 23 13

57%

Megan heeft een mooie 100 % winst, maar heeft door haar blessure nog weinig gespeeld. Annamarie heeft maar liefst 22 van haar 24 wedstrijden gewonnen en pakt daarmee een keurige 92 %.

Top 10 Heren

Speler: Gespeeld Gewonnen: Winstpercentage
Hoogland, Wim 4 4 100%
Kohlbrugge, Maurice 4 4 100%
Veen, Bastiaan Van der 11 11 100%
Veerman, Michiel 13 12 92%
Veerman, Dave 17 14 82%
Groen, JustinJan 8 6 75%
Kapitein, Wim 6 4 67%
Klaassen Bos, Rico 15 10 67%
Wijnands, Ruben 12 8 67%
Frelink, Danny 17 11

65%

Wim en Maurice scoren een keurige 100 %, maar hebben niet de gehele competitie meegespeeld. De 100 % van Bastiaan, nieuwkomer bij HBV, is nog bewonderenswaardiger.

Team 2

 

Het tweede team van HBV staat op een uitstekende 3e plek in de 1e divisie. Met spelers die af en toe ook in de Eredivisie hun baanuren maken, is dit uiteraard ook een ijzersterk team. 

Amersfoort en Almere zijn net even wat sterker dan de rest en zullen gaan strijden om het kampioenschap. Of kan HBV wellicht nog omhoog kijken?

Dave Veerman is met 14 gewonnen wedstrijden in dit team de grootverdiener.


Team 3

 

Het derde team van HBV is gepromoveerd naar de 2e divisie en is terecht gekomen in een spannende poule. Na 4 wedstrijden was het team nog ongeslagen, maar door 3 nederlagen op rij komt de degradatiezone wel iets dichterbij. Het team wordt zo nu en dan aangevuld met spelers uit team 2, dat soms een overschot aan spelers heeft. Danny Frelink heeft in dit team de meeste punten binnengesleept (11).


Team 4

 

Even waren er degradatiezorgen toen team 4 de eerste 3 wedstrijden op rij verloor. Maar daarna werd het herstel ingezet en werd er drie keer juist gewonnen. En zie daar, een keurige 4e plaats in deze poule. Damian Veerman heeft in dit team 7 punten binnen gehaald en staat daarmee bovenaan in de spelersstatistieken. 


Team 5

 

Het 5e team van HBV is vorig jaar kampioen geworden in de 5e divisie, en mocht het dit seizoen gaan proberen in de 4e divisie. Maar het is niet bij proberen gebleven. Het team scoort boven verwachting goed en staat na de 1e helft fier aan kop! De HBV-ers staan 2 punten voor op Hoogkarspel (maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld) en 7 punten voor op Almere. Lianne Visje is met 12 punten de most valuable player! Zou het dit team lukken om twee jaar op rij kampioen te worden?


Team 6

 

Het zesde team begon helaas incompleet aan het seizoen. Door een afzegging en een blessure, mist het team nu constant een dame. Door een damesoverschot in team 5 is dit wel elk weekend op te lossen, maar erg stabiel is het natuurlijk niet. Door een ruime overwinning op De Stolp afgelopen weekend (7-1) zijn er echter totaal geen degradatiezorgen en kan het team het competitieseizoen rustig uitspelen.


Team 7

 

Dit jonge team doet het boven verwachting uitstekend in de 6e divisie. De J1 van vorig jaar heeft tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen, 2 wedstrijden gelijk gespeeld en 2 wedstrijden verloren. Dat zorgt voor een keurige 3e plaats, met slechts 1 punt achter op de 2e plek. De jonkies hebben daardoor zelfs nog kans op promotie, want ook de nummer 2 kan soms promoveren naar de 5e divisie. Dat zou toch helemaal een stunt zijn. Tot nu toe heeft Fenna van Leijen, met 7 punten, de grootste bijdrage geleverd aan het puntentotaal.


Team 8

 

Het achtste team is op kampioenskoers! En hoe! Alle wedstrijden werden tot nu toe nog gewonnen. Zou dit team ongeslagen kampioen kunnen worden? Nu halverwege heeft het team 3 punten voorsprong op de nummers 2, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Dit is dus best een behoorlijke marge. Annamarie Ruijter is met 20 (uit 21) gewonnen wedstrijden de grootste puntenpakker.


Team 9

 

Het negende team had het vorig jaar zwaar, maar houdt zich nu goed staande in de 7e divisie. Helaas is Wim door gezondheidsproblemen uitgevallen. Bij deze wensen we hem veel beterschap! Door mooie overwinningen op Matchpoint en Amsterdam staat HBV 9 nu keurig 5e. Debby Timmerman, overkomend van de jeugd, heeft het hoogste aantal gewonnen wedstrijden: 8 winstpartijen.