· 

HBV bereikt Kampioenspoule Eredivisie!

Het team van HBV wist dat dit weekend de beslissing van het seizoen zou gaan vallen. Tegenstander was topclub Velo, dat zich de afgelopen jaren steevast voor de Kampioenspoule plaatst. 

 

De spanning was volop aanwezig en ook in de rest van het land werd uitgekeken naar deze ontmoeting tussen de nummers 3 en 6 van de ranglijst. Voor DKC en Drop Shot (nummer 4 en 5) was de uitslag ook van cruciaal belang. Wie gaat de Kampioenspoule halen?

 

Vanwege het belang van de wedstrijd was de volledige selectie van HBV aanwezig. Ruben Wijnands kon door zijn blessure nog niet spelen. Daarom werd Eizlan Muneer, een vriend van Iben die als reservespeler bij HBV is ingeschreven, opgeroepen om het team te versterken. 


Het spektakel van de avond zat gelijk aan het begin. Bij HBV werd gevreesd voor de sterke dubbelcombinaties van Velo. Bij de heren speelden Niels en Eizlan tegen Jim Middelburg en Ruben Kweekel. Logischerwijs moesten de HBV-ers nog aan elkaar wennen en de eerste game ging met 21-18 naar Velo. Maar HBV herstelde zich knap: Eizlan was ongenaakbaar aan het net en met een smashende Niels in het achterveld werd de wedstrijd gewonnen met de spannende gamestanden 20-22 en 18-21. 

Bij de dames was het minstens zo spannend. Iris en Jessica wilden hun ongeslagen status in de Eredivisie koste wat het kost vasthouden, maar hadden het niet makkelijk tegen Myke Halkema en Milou Lugters. De eerste game werd nipt gewonnen (19-21), de tweede nipt verloren (26-24!). In de derde game namen de HBV-ers een kleine voorsprong en gaven die niet meer uit handen: 18-21.

 

Daarmee stond het verrassend al 0-2 voor HBV en dat was een geweldige opsteker voor de ploeg. De singles zijn immers niet het sterkste punt voor Velo en verwacht werd dat daar ook nog wel winstpunten zouden worden binnengehaald.

 

En dat bleek zeker waar. Thomas was duidelijk een maatje sterker dan Ewout Beukers. Hij stond een game en 17-19 voor, toen hij de shuttle tegen zijn gezicht kreeg en een bloedneus ontstond. Na een behandeling en het inplanten van een propje, was Thomas even de focus kwijt en verloor de tweede game alsnog. Maar gelukkig stelde hij orde op zaken in de derde game en won deze met liefst 8-21.

 

Niels was in twee games te sterk voor Dion Rovers (17-21, 18-21) en Chloe boekte eveneens een degelijke overwinning op Simone Hermsen (18-21, 16-21). De beste singelaar van Velo, Frederika Lagerstedt, had niets in te brengen tegen Iben: met 6-21 en 12-21 werd het zesde punt voor HBV binnengeslagen en was de winst een zekerheid. 

In de gemengddubbels is Velo dit seizoen het sterkst en dit bleek ook tegen HBV. Finn en Iris bleken niet opgewassen tegen de mix-specialisten Jim en Milou. Met 21-12 en 21-15 sloeg Velo het eerste punt binnen. 

 

Iben en Eizlan konden meer tegenstand bieden tegen Ruben en Myke, maar met 21-18 en 21-19 was Velo toch iets sterker en werd het verlies van Velo iets draaglijker gemaakt: 2-6.


Een geweldige 2-6 overwinning voor HBV, dat zich daarmee verzekert van een plaats in de top 5 en zich dus mag gaan opmaken voor de Kampioenspoule!

 

Waarschijnlijk zijn de tegenstanders hier in ook wel duidelijk. DKC en Drop Shot boekten beiden een overtuigende overwinning en hebben een gaatje geslagen met Velo. Velo kan theoretisch  gezien alleen met een 8-0 winst op Drop Shot op gelijke hoogte komen met HBV, maar in dat geval zal HBV in ieder geval Drop Shot onder zich houden. 

 

HBV staat nu op de tweede plaats, maar zal waarschijnlijk Duinwijck weer zien passeren dat vanmiddag nog speelt tegen Almere. In de laatste wedstrijd van de Eerste Fase speelt HBV volgende week uit tegen Landskampioen Duinwijck. Daar zullen de bonuspunten worden verdeelt: hoe hoger je eindigt in de Eerste Fase, hoe meer bonuspunten je ontvangt om mee te starten in de Kampioenspoule. Er staat dus nog wat op het spel volgende week!