· 

Verzwakt HBV verliest van Drop Shot

HBV trad dit weekend aan zonder Iris Tabeling, Iben Bergstein en Ruben Wijnands. De jonge ploeg van HBV had daarom de zware taak om zoveel mogelijk punten te pakken tegen Drop Shot.

 

De concurrent uit Den Haag kwam op bezoek met een groot arsenaal aan spelers van topniveau. Waaronder 9-voudig Nederlands Kampioen Dicky Palyama, en selectiespelers als Alyssa Tirtosentono, Joran Kweekel en Wessel van der Aar.


In de dubbelspelen walsten de bezoekers in de eerste game gelijk over de spelers van HBV heen. Bij zowel de dames als de heren was de tweede game een stuk spannender. Niels en Finn raakten beter op elkaar ingespeeld en verdedigden uitmuntend. Toch waren Wessel en Joran net een stukje beter met 19-21.

 

Bij de dames leken Chloe en Jessica even de overhand te hebben, want ze speelden een achterstand weg en hadden even het betere van het spel. Alyssa en Jaymie Laurens zetten nog een tandje bij en wonnen toch de game en de wedstrijd.

Bij de mannen leek er bij voorbaat weinig eer te behalen in de singles. Thomas speelde mooie rally's tegen Joran, maar de nationale selectiespeler was vaak net even slimmer en constanter. 

 

Niels nam het op tegen 9-voudig Nederlands Kampioen Dicky Palyama. In beide games nam de bezoeker een ruime voorsprong, maar liet de hardwerkende HBV-er terugkomen in de game. Niels vocht voor wat hij waard was, maar de behendigheid en ervaring van Dicky deed hem de das om: 16-21, 19-21.

 

Bij de dames speelde nieuwbakken HBV-er Kelly een prachtige partij tegen Jaymie. Er werd fel gestreden om de winst, waarvan de kreten na een gewonnen punt blijk gaven. Na winst in de eerste game, was Kelly het even kwijt in de tweede. Ze herpakte zich en nam in de derde game al snel de leiding en gaf die niet meer uit handen. Een mooie overwinning van de jonge HBV-speelster.

 

Chloe Mayer speelde niet geheel foutloos, maar was toch in staat om in twee games de winst naar zich toe te trekken. Eefje Janssen verraste soms met keiharde smashes, maar het snelle spel van Chloe was haar te machtig. Het tweede punt van de avond voor HBV.

Het eerste gemengddubbel was van een zeer hoog niveau. Wessel en Alyssa behaalden onlangs nog een zilveren medaille op de Europese Jeugd Kampioenschappen. Een flinke klus voor de jonkies van HBV: Kelly en Finn. Echter, in beide games leken de HBV-ers het betere van het spel te hebben en verraste Kelly met snelle reflexen bij het net vaak de tegenstanders. Ook Finn speelde met veel druk vanuit het achterveld en de spelers van Drop Shot hadden moeite de wedstrijd onder controle te krijgen. In beide games trokken ze de winst toch naar zich toe met miniem verschil: 19-21 en 21-23. Het hoge niveau dat Finn en Kelly vanavond in hun wedstrijden hebben laten zien, stemt wel zeer positief over de toekomst.

 

In de laatste wedstrijd van de avond leken Thomas en Jessica op weg naar het derde punt voor HBV. Ze wonnen de eerste game nog, maar daarna begonnen Drop Shotters Eefje en Lars Kros steeds beter te spelen. Met name Lars verdedigde foutloos en dicteerde de wedstrijd. Er was geen beginnen meer aan voor de HBV-ers en in drie games ging de winst naar Den Haag.


Een zuur verlies van 2-6, maar wel een ingecalculeerde gezien het gemis van een aantal spelers.

 

De spanning is nu geheel terug in de competitie. Velo won met maar liefst 7-1 van Smashing en is weer terug in de strijd om een plek in de Kampioenspoule. Velo staat met 31 punten op plaats 6. DKC en Drop Shot staan met 32 punten net aan de goede kant van de lijn wat betreft plaatsing voor de Kampioenspoule.

 

HBV heeft nu 35 punten en zal vandaag waarschijnlijk Duinwijck (dat vandaag tegen Roosterse speelt) over zich heen zien gaan, wat betekent dat HBV na dit weekend 3e staat. 

 

De wedstrijd uit tegen Velo volgende week zaterdag zal cruciaal zijn. Bij een gelijkspel of winst zal de marge op Velo, met daarna nog 1 wedstrijd te gaan, waarschijnlijk voldoende zijn om de Kampioenspoule te behalen.

 

Velo zal echter niet een gemakkelijke horde zijn om te nemen en gezien de 7-1 winst dit weekend zijn ze in goede vorm. Het belooft een zeer bijzondere en spannende avond te worden in Wateringen.