· 

HBV houdt DKC op 4-4

HBV staat halverwege de Eerste Fase op een keurige tweede plaats in de Eredivisie. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat HBV tot nu toe een redelijk makkelijk programma had. Van de topclubs trof het alleen nog BV Almere, en de resterende vier wedstrijden worden gespeeld tegen clubs uit de top 6.

 

Dit weekend kwam DKC op bezoek in Hoorn. De DKC-ers haalden vorig seizoen nog de finale om het Landskampioenschap. Blikvanger bij de Hagenezen is Mark Caljouw, Nederlands Kampioen herenenkel en nummer 35 op de Wereld Ranglijst. 

 

Bij DKC ontbraken de twee andere wereldtoppers: Robin Tabeling en Line Kjaersfeldt. Dat maakte de kansen voor HBV groter om er een mooi resultaat uit te halen. 


Er werd zoals gebruikelijk gestart met de dubbels. Onze Iris en Jessica behielden hun ongeslagen status door in twee duidelijke games te winnen van de jonge dames van DKC. Het was het begin van een trend van de avond: HBV zou met name bij de dames het verschil gaan maken.

 

Ruben en Niels speelden tegen Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Een geweldige wedstrijd waarin het publiek bijzonder mooi badminton voorgeschoteld kreeg. Eigenlijk mocht deze wedstrijd geen winnaar kennen, want de verschillen waren minimaal. Op 19-19 in de derde game maakte HBV helaas twee eigen fouten, waardoor de winst naar DKC ging. 

Niels mocht het opnemen tegen Mark Caljouw en dat was toch wel een mooi affiche. Niels speelde subliem en maakte het Mark knap lastig. In de eerste game nam Niels brutaal de leiding, maar Mark kwam steeds dichterbij. In de eindfase bleef het gelijk opgaan, maar de Nederlands Kampioen was net even iets sterker: 19-21. In de tweede game was de DKC-er een maatje te groot: 12-21. 

 

In de overige enkelpartijen was er minder spanning. Jessica en Chloe waren in hun singles duidelijk beter dan de jonge meiden van DKC. Beide HBV-ers wonnen hun single in twee games en daarmee stond HBV al op een comfortabele 3 punten. Thomas had niet zijn avond en moest in twee games het onderspit delven tegen een sterk spelende Tom Blinde.

De gemengddubbels moesten de beslissing brengen. Het gelegenheidskoppel van Chloe en Thomas kon het niet bolwerken tegen de ervaring van Michiel Kruijt met Kiona van der Werf aan zijn zijde. In twee games ging de winst duidelijk naar DKC.

 

In de laatste wedstrijd van de avond konden Ruben en Iris een gelijkspel eruit halen. Ze speelden een prachtige pot op zeer hoog niveau tegen Mark Caljouw en Charissa Kuiper. De Nederlands Kampioen enkel kwam niet door de ijzersterke verdediging van de HBV-ers. Iris en Ruben speelden tactisch sterk en wisten de DKC-ers uit elkaar te spelen en de gaten te vinden. Een prachtig slot van de avond, waarin Ruben en Iris in twee games het gelijkspel op het scorebord zetten. 


HBV blijft door het gelijkspel nog steeds op de tweede plaats staan in de Eredivisie. Almere liep met een 6-2 overwinning iets uit en lijkt beslag te gaan leggen op de eerste plaats in de Eerste Fase.

 

Een verrassende uitslag dit weekend was de 6-2 overwinning van Roosterse op Velo. Daarmee verliest Velo wat terrein op de top 5, maar mengt Roosterse zich wel weer in de strijd om een plekje in de Kampioenspoule. HBV heeft nu een mooie voorsprong van 9 punten op de nummers 6, Velo en Roosterse.

 

Zaak om deze voorsprong vast te houden in de laatste 3 wedstrijden. Dat wordt nog geen gemakkelijke opgave, want de drie resterende wedstrijden zijn tegen clubs met zeer sterke selecties: Drop Shot, Velo en Duinwijck. Het is dit jaar een zeer spannende en interessante competitie.