· 

Almere neemt koppositie over van HBV


HBV begon het dubbelweekend nog steeds als koploper van de Eredivisie. Zaterdag kwam BV Almere op bezoek in de eigen hal, zondag speelde HBV uit in Groningen tegen Amor.

 

Coach Serge Mayer kon dit weekend niet beschikken over Iris Tabeling en dat was uiteraard een gemis.


Zaterdag kwam BV Almere op bezoek en het moge duidelijk zijn dat dit team dit jaar voor het kampioenschap gaat. Met nog een aantal versterkingen, waaronder de terugkeer van Alex Vlaar, maakt dit team grote indruk dit seizoen en is het nog ongeslagen. 

 

Dat onze mannen het niet zouden bolwerken tegen de sterke heren van Almere was geen schande. In de vrouwendubbel werden meer kansen gezien. Ditmaal speelde Jessica samen met Chloe en dat is natuurlijk niet het vaste koppel van HBV. De thuisspeelsters waren dichtbij, maar verloren in drie games.

 

 In de singles kwam HBV-talent Finn Achthoven tot een grote sensatie door een game af te pakken van Aram Mahmoud. In de derde game was de Almeerder toch weer even beter. Thomas Sibbald en Chloe Mayer konden het niveau van Dennis Koppen en Amy Tan in hun singles nog enigszins bijhouden, maar kwamen toch wel tekort om aanspraak te maken op de winst. 

 

Het eerste punt voor HBV werd door Iben op het bord gezet. Zij wist te winnen van Manon Sibbald, inderdaad zus en dochter van onze Thomas en Max. 

 

In de gemengddubbels kwamen Niels en Jessica ervaring te kort om het Almere echt moeilijk te maken. Gelukkig wisten Ruben en Iben hun gemengddubbel wel te winnen, waardoor de schade nog enigszins beperkt bleef. Door het 2-6 verlies, werd wel de koppositie afgestaan aan Almere.


De volgende dag mocht de HBV-formatie direct weer aantreden en wel tegen promovendus Amor. De Groningers hebben nog geen wedstrijd gewonnen, maar wel al een aantal punten bij elkaar gesprokkeld.

 

Het was zaak voor HBV om met veel winstpunten weer huiswaarts te keren. Maar de Horinezen hadden een valse start: het mannendubbel werd direct in twee games verloren, ditmaal gespeeld door Thomas en Ruben. 

 

De overige partijen werden echter allemaal in twee games gewonnen. Niels moest nog even bij de les blijven tegen de verbeten Riemco Hof in zijn single, maar de Brabander in Hoornse dienst won alsnog in twee games. 

 

Ook jongeling Kelly van Buiten, nieuw bij HBV, maakte een uitstekende indruk door de dubbel met Chloe en het gemengddubbel met Niels te winnen. 

 

Met een 1-7 winst kon HBV toch redelijk tevreden zijn en kon het verlies van de vorige dag snel vergeten worden.


HBV staat nu op een tweede plaats, slechts 1 punt achter Almere. De verschillen zijn echter klein en de strijd om de plekken in de Kampioenspoule gaat nu echt losbarsten.

 

De verhoudingen in de Eredivisie worden steeds duidelijker. HBV heeft nu 7 punten voorsprong op nummer 6 Velo, en moet proberen deze voorsprong vast te houden tot het einde van de Eerste Fase. Met nog vier wedstrijden te gaan, allen tegen topclubs, wordt het nog een spannende strijd om een plek in de Kampioenspoule.