· 

HBV blijft ongeslagen in Eredivisie


Als koploper begon HBV dit weekend aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was het Limburgse Roosterse BC. De gastspelers misten twee vaste heren wegens ziekte en blessure, waardoor HBV als favoriet aan de wedstrijd startte.

 

Coach Serge Mayer kon bij HBV wederom beschikken over een fitte selectie, maar miste de jongelingen Finn en Kelly die de Belgian Junior speelden. Doelstelling was winst, om een goede stap richting de Kampioenspoule te zetten. 


Niels en Ruben gingen van start in het mannendubbel tegen Noah Jongen en invaller Rik Hermans. In de eerste game lieten de HBV-ers de gasten te veel in het spel komen en verloren met 19-21. De druk ging er daarna op en met spectaculaire rally's werd in drie games gewonnen. Met 21-17 en 21-11 begon HBV dus goed aan de avond.

Reikhalzend werd uitgekeken naar de damesdubbel van Jessica en Iris. Samen zijn zij nog ongeslagen in het damesdubbel in de Eredivisie, maar tegen Dorien Lups en Nadia Fankhauser zou die zegereeks zomaar verbroken kunnen worden. In de eerste game ging het lang gelijk op, maar Roosterse won net als bij de herendubbel met miniem verschil: 19-21. Iris en Jessica raakten steeds meer op elkaar in gespeeld en dwongen de fouten af bij de dames van Roosterse. De tweede game ging al overtuigend naar HBV (21-14), in de derde game was HBV oppermachtig: 21-12. Een hele comfortabele 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Vervolgens gingen Iben en Thomas de baan op voor hun single-partijen tegen Wendy Hoeve en Thijs van den Berg. Beide wedstrijden gingen volgens hetzelfde patroon: in de eerste game boden de Limburgers veel tegenstand en ging de winst nipt naar HBV. In de tweede game waren de HBV-ers een maatje te groot. 4-0!

 

De 5-0 kwam eenvoudig op het bord. Wegens een tekort aan heren werd bij Roosterse de coach Ronald Wetzel opgesteld, die na twee punten op gaf en zodoende de winst cadeau gaf aan Niels.

 

Chloe speelde een spannende eerste game tegen Dorien Lups. Met 19-21 kon ze het net niet bolwerken. In de tweede game leek het geloof weg bij de Hoornse speelster en speelde Dorien oppermachtig, met 11-21 kwamen de gastspelers op het scorebord.

De gemenddubbels zouden bepalen hoe groot de winst zou uitpakken voor HBV. Ruben en Iris waren duidelijke sterker dan Rik Hermans en Wendy Hoeve, met 21-13 en 21-17 ging de winst naar HBV.

 

Thomas en Iben waren duidelijk nog niet helemaal op elkaar ingespeeld in de laatste wedstrijd van de avond. De eerste twee games werden eerlijk verdeeld: 19-21 en 21-18. Maar in de laatste game waren Noah Jongen en Nadia Fankhauser tactisch sterker: 12-21.


HBV wint met 6-2 van Roosterse en daar kan men alleen maar tevreden over zijn. Drie winstpartijen op rij en HBV doet nog steeds mee bovenin in de Eredivisie. Afhankelijk van de uitslag tussen Drop Shot en AMOR, zou HBV zelfs nog koploper kunnen blijven.

 

Toch waakt men bij HBV voor te veel euforie, want tot nu speelde de ploeg alleen nog maar tegen clubs die vorig jaar in de Handhavings Poule speelden.

 

Volgende week zaterdagavond om 19:00 speelt HBV wederom thuis, maar dan tegen topclub Almere. Een prachtig affiche, dus komt dat zien.

Er is sprake van een dubbelweekend, want op zondag maken de HBV-ers de reis naar het noorden voor de uitwedstrijd tegen promovendus AMOR.