· 

HBV koploper in Eredivisie na winst op Smashing

Na de 6-2 winst vorige week op BC Amersfoort tijdens de Kick-Off, stond dit weekend de uitwedstrijd tegen 2da Smashing op het programma. De Wijchenaren verloren hun eerste wedstrijd met 7-1 van nieuwkomer BC Drop Shot.

 

HBV was er alles aan gelegen om in Wijchen een goed resultaat neer te zetten. De concurrentie om de Kampioenspoule is hevig. Serge Mayer kon beschikken over een voltallige selectie en koos er voor om de jonge Kelly van Buiten, overgekomen van BC Amersfoort, te laten debuteren in de hoofdmacht van HBV.


Het spektakel zat 'm met name in het begin van de avond in de dubbels. Ruben Wijnands en Niels Veenstra beten het spits af tegen Luuk van Renswouw en Roy Reijbroek. Smashing heeft jonge ploeg, maar ze spelen al een aantal jaar in dezelfde opstelling. De spelers kennen elkaar goed, dus dat resulteerde in mooie partijen. HBV was in de eerste game duidelijk de betere, maar kreeg het niet gedaan in de tweede game: met maar liefst 28-26 ging deze game naar Smashing. In de beslissende game won HBV met 21-18 en zo werd het belangrijkste eerste punt binnen geslagen.

Vervolgens mochten Iris Tabeling en Kelly van Buiten de baan op. In de eerste game was het nog wat wennen aan elkaar en dat zorgde voor een verlies van 22-20 tegen Lieke Maes en Denise Hall. In de tweede en derde game waren de verschillen miniem, maar HBV trok aan het langste eind: 17-21 en 19-21. En zodoende 0-2.

 

De single-partijen waren duidelijk een prooi voor HBV. Thomas Sibbald was de enige die een game verloor, maar maakte in de derde game met 21-8 duidelijk dat hij het meest recht had op de winst.

 

Chloe Mayer, Niels Veenstra en Iben Bergstein waren in hun singels in twee games duidelijk de betere. Zo werd met maar liefst 0-6 gestart met de gemengddubbels.

 

Ruben en Iris boekten een eenvoudige overwinning. Thomas en Iben waren nog niet echt op elkaar in gespeeld en verloren daardoor de eerste game. In de tweede game zetten ze orde op zaken en in de derde werd nipt met 19-21 gewonnen. 0-8!


Door de 0-8 winst gaat HBV nu aan de leiding in de Eredivisie. Roosterse verloor de koppositie door met 2-6 te verliezen van BC Drop Shot, dat nu tweede staat. 

 

Aanstaande zaterdag speelt HBV een sleutelpartij tegen Roosterse. Om 19:00 zal team 1 in onze eigen hal tegenover de Limburgers staan. Roosterse heeft zich dit seizoen versterkt en wil net als HBV de Kampioenspoule bereiken. Spektakel verwacht!