· 

HBV wint op Kick-Off met 6-2 van Amersfoort

Roger van Leeuwen // Niels Veenstra // Ruben Wijnands // Finn Achthoven // Thomas Sibbald // Serge Mayer // Max Sibbald

Iris Tabeling // Chloe Mayer // Jessica Ottenhoff // Iben Bergstein // Kelly van Buiten


Het Eredivisieseizoen is van start gegaan tijdens de Kick-Off in Haarlem. BC Duinwijck was dit jaar de organisator en zij hadden alles keurig voorbereid. De nieuwe DEGIRO-hal, gebouwd voor enkel en alleen badminton, ontleent zich uiteraard prima voor een dergelijke gelegenheid.

 

De tribunes waren goed gevuld en het voorstellen van de teams ging van start om 16:00. Onder luid gejuich, gejoel en getoeter van de Hoornse toeschouwers kwam team 1 van HBV op. Een voorbode voor de rest van de dag, want het kan toch wel gesteld worden dat HBV één van de luidste supportersgroepen had.

 

HBV mocht in de nieuwe formatie onder leiding van Serge Mayer aantreden tegen BC Amersfoort. De Amersfoorters eindigden vorig jaar ruim bovenaan in de Handhavingspoule, wat toch wel stelt dat zij een concurrent zijn voor een plek in de Kampioenspoule dit jaar.

 

Niels Veenstra en Ruben Wijnands trapten af in de mannendubbel. In de eerste game snoepten zij de winst af van de Amersfoorters Freek Golinski en Vincent de Vries met 22-20. De tweede game ging lange tijd gelijk op en er waren zeker kansen, maar de Amersfoorters maakten steeds minder fouten. De tweede game ging met 17-21 verloren en in de derde game waren de fouten aan Hoornse kant veelvuldig aanwezig. Met 11-21 ging het eerste punt naar Amersfoort.

Geen goed begin, maar daar zouden Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff verandering in brengen. In het damesdubbel was dit Hoornse koppel vorig seizoen ongeslagen, maar Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg gaven behoorlijk partij. De HBV-ers hadden soms geen antwoord op de harde smashes en na twee games was de partij terecht in evenwicht: 21-18 en 20-22. In de derde game gaven Jessica en Iris nog meer gas en wisten ze de dames van Amersfoort iets meer uit elkaar te spelen. Met 21-13 ging de winst naar HBV: 1-1.

Niels had vervolgens een gemakkelijke partij tegen Gilles de Kock, die dit seizoen debuteert in de Eredivisie: met 21-9 en 21-8 bracht Niels HBV op een voorsprong van 2-1.

 

Nieuwe aanwinst Iben Bergstein trad daarna aan tegen Meike Versteeg. Dit was waarschijnlijk de mooiste en boeiendste partij van de dag. Iben oogste lof met haar snelle voetenwerk en sterk verdedigend werk, maar Meike speelde ontzettend sterk en verraste vaak met harde smashes en scherpe korte ballen. Iben was vorig seizoen ongeslagen in het enkelspel, maar Meike leek daar verandering in te gaan brengen. De eerste game ging naar Amersfoort met 17-21. Iben knokte zich echter terug en won met dezelfde cijfers de tweede game. De derde game was billenknijpen, maar met veel vechtlust en aanmoedigingen van de kant, wist Iben met 22-20 de wedstrijd in haar voordeel te beslissen: 3-1.

Thomas Sibbald maakte net als Iben de overstap van Van Zijderveld naar HBV en luisterde zijn debuut op met een klinkende overwinning. Vincent de Vries van Amersfoort staat bekend als uitstekende enkelspeler, maar Thomas was hem conditioneel gezien de baas. Thomas bleef rustig en aanvallend spelen in de lange rally's en wist met uitstekende voetenwerk alles te verdedigen. Met 21-15 en 21-18 werd het maar liefst 4-1 voor HBV.

Chloe Mayer speelde vervolgens de spannendste wedstrijd van de dag. Tegen Daphne Jansen was het tempo behoorlijk hoog, maar daardoor werden aan beide kanten ook veel fouten gemaakt. Er was eigenlijk geen peil op te trekken wie er zou winnen, maar Chloe toonde zich mentaal sterk door meerdere keren van een achterstand terug te komen. In de derde game steeg de spanning tot een hoogtepunt, maar na een zinderende verlenging kon het Hoornse publiek juichen: 22-24, 21-18, 22-20.

Door de vele spannende partijen, en dat allemaal op 1 baan, was het al behoorlijk laat en de wedstrijden op de aangrenzende banen (Roosterse - AMOR en Drop Shot - Smashing) waren al klaar. De wedstrijdleiding liet de gemengddubbels van HBV - Amersfoort daarom op twee banen spelen. Ruben en Iben waren een maatje te groot voor Gilles en Mireille van Daal, met 21-13 en 21-15 werd het 6e punt van HBV een feit.

Tot slot mochten Finn Achthoven en Iris de baan op voor de laatste mix. De jonge HBV-er liet zien enorm gegroeid te zijn en aan de zijde van de ervaren Iris werd een mooie mix neergezet. Met 21-18 werd de eerste game best overtuigend gewonnen. De tweede game was enorm spannend, maar Amersfoort was net iet sterker: 21-23. In de beslissende game waren Renske en Freek een maatje te groot. Met name de heer van Amersfoort dicteerde het spel en maakte geen enkel fout meer. Amersfoort pakte zo verdiend nog een tweede punt (16-21).HBV heeft zodoende een mooie 6-2 overwinning geboekt aan de start van het seizoen. Een knap resultaat, zeker gezien de vele spannende wedstrijden die er zijn gespeeld. 

 

Met een schuin oog werd natuurlijk ook naar de concurrentie gekeken. Zo speelde Roosterse gemakkelijk debutant Amor van de baan en werd met 8-0 gewonnen. Roosterse staat zodoende bovenaan na het eerste weekend, en dat is wel wat anders dan hun start vorig jaar, toen HBV hen met 7-1 versloeg op de eerste speeldag.

 

BC Drop Shot kreeg veel ontzag, want het zette Smashing, toch een zeer degelijke Eredivisieclub, met maar liefst 7-1 opzij. Het mag duidelijk zijn dat BC Drop Shot een geduchte concurrent wordt dit jaar.

 

DKC trad aan in een minder sterke formatie en snoepte toch nog 3 punten af van Landskampioen Duinwijck (3-5). Ook Velo, dat leek te zijn verzwakt door het vertrek van een aantal spelers, pakte 3 punten bij favoriet Almere. Vooral in de dubbelspelen maakte Velo veel indruk. 

 

Volgende week treft HBV Smashing in de uitwedstrijd in Wijchen. Een behoorlijke reis voor de boeg en wederom een zeer belangrijke wedstrijd. Winst is toch wel noodzakelijk om koers te zetten richting de top 5 en dus de Kampioenspoule.