· 

HBV klaar voor Eredivisie 2019-2020


Selectie Hoornse BV 1, Eredivisie 2019-2020

Trainer: Max Sibbald

Coach: Serge Mayer


De Hoornse Badminton Vereniging heeft na een succesvol seizoen in de Eredivisie de blik alweer gericht op het volgende jaargang in de hoogste badmintoncompetitie.

 

Het bereiken van de Kampioenspoule en de uiteindelijke vijfde plaats was voor de promovendus in de Eredivisie een mooie prestatie. Dit succes smaakte naar meer en daarom werden direct na het einde van de competitie de onderhandelingsgesprekken gevoerd om een sterk team neer te kunnen zetten voor het volgende seizoen.

 

Ruben Wijnands, Niels Veenstra, Jessica Ottenhoff, Iris Tabeling en Chloe Mayer blijven de club trouw. Vooral met laatstgenoemde is de Technische Commissie zeer verheugd, omdat ons eigen clubtalent in de belangstelling stond bij meerdere Eredivisie-verenigingen, maar toch bij HBV blijft. Een ander talent uit de eigen opleiding, Finn Achthoven, zal de stap maken van het tweede team naar de selectie van het eerste team. 

 

De Hoornse club heeft zich in de transferperiode versterkt met Thomas Sibbald, Iben Bergstein (beiden Van Zijderveld) en Kelly van Buiten (BC Amersfoort). Kelly is met haar 17 jaar een gewild talent in badmintonnend Nederland en het is mooi dat ze voor HBV heeft gekozen om zich nog beter te kunnen ontwikkelen. Iben Bergstein en Thomas Sibbald behaalden uitstekende individuele resultaten bij het gedegradeerde Van Zijderveld. De Deense Iben is een internationale topbadmintonner en is binnengehaald om in de damesenkel haar zegereeks in de Eredivisie voort te zetten. Thomas richt zich volledig op het badminton en traint hard om zijn nationale ranking (momenteel 5e van Nederland) nog hoger te krijgen.

 

Met het aantrekken van Thomas, werd ook een stap gezet met het binnenhalen van een nieuwe toptrainer: vader Max Sibbald zal volgend seizoen de selectie van HBV trainen. De ervaren trainer heeft faam gemaakt als clubtrainer, door gedegen trainingsprogramma's te ontwikkelen voor de volledige club, van jeugd tot senioren. Serge Mayer, vorig jaar assistent-coach, zal komend seizoen de coach zijn van het eerste team en daarin worden ondersteund door Max.

 

De doelstelling ligt onverminderd hoog: HBV wil tot de topclubs van Nederland behoren en zal de pijlen volledig richten om in de Eerste Fase van de competitie wederom tot de top 5 te behoren. Met een plek in de top 5 wordt plaatsing in de Kampioenspoule poule gerealiseerd. In de Kampioenspoule is het vervolgens het doel om bij de top 3 te komen, voor plaatsing voor de play-offs om het Landskampioenschap.

 

De Technische Commissie ziet dat de Eredivisie steeds sterker wordt en dat meer clubs zich mengen in de titelstrijd. Met topclubs als Duinwijck, DKC, Almere en Velo, die hun selecties grotendeels intact hebben gehouden of zelfs versterkt hebben, zal HBV de handen vol krijgen, maar gelooft het in overwinningen. Met het gepromoveerde BC Drop Shot erbij, dat een sterk team heeft samengesteld, zal het een mooie strijd worden bovenin in de competitie.