· 

Team 1: Kelly van Buiten komt naar HBV

In het seizoen 2019-2020 zal Kelly van Buiten tot de selectie van HBV behoren.

 

De jonge speelster maakt furore in badmintonland. Ze is pas 17 jaar, maar laat nu al zien dat ze haar mannetje staat bij zowel de jeugd als de senioren. De afgelopen jaren heeft Kelly bij BC Amersfoort in de 1e divisie gespeeld en daar bijna al haar single-wedstrijden gewonnen. 

 

Door haar goede ontwikkeling werd ze geselecteerd voor de nationale junioren selectie en zal ze net als HBV-er Finn Achthoven intern gaan op Papendal. 

 

Gezien de ambitie van Kelly lag het in de lijn der verwachting dat ze de overstap naar de Eredivisie zou maken, maar deze kans was er niet voor haar bij BC Amersfoort. HBV wil maar al te graag deze ambitieuze speelster helpen bij haar ontwikkeling en heeft haar aangeboden om in principe in team 2 vastspeler te zijn, maar daarnaast ervaring op te doen in de Eredivisie wanneer Iben en/of Iris afwezig zijn.

 

De TC is ontzettend blij met het aantrekken van deze sportieve en ambitieuze jongedame en we heten haar van harte welkom bij de club. We wensen haar een mooi en sportief seizoen bij HBV!

 

Kelly van Buiten

 

Leeftijd: 17 jaar

Woonplaats: Wageningen

Studie: VWO 5

Voorkeur: Rechtshandig

Hobby's: Serieus kijken, bij vrienden zijn

 

Voorgaande clubs: BC Kantjils, BC Zeewally, BC Amersfoort

Prestaties: 1e VD BEC U-17 Austria, 2e VD en GD NJK -17, 2e VD Master Almere, Regionaal Kampioen VD.

 

"Ik heb gekozen voor HBV omdat ik er meer opties zie voor mijzelf om als speler te groeien. En voor een nieuwe uitdaging."