· 

Team 1: Iris Tabeling blijft bij HBV

In het seizoen 2019-2020 zal Iris Tabeling weer uitkomen voor HBV in de Eredivisie.

 

Vorig jaar werd Iris Tabeling als verrassing aangetrokken bij HBV. Al snel werd duidelijk dat Iris een geweldige toegevoegde waarde had voor het team. In de eerste plaats omdat ze met fantastisch spel veel winstpunten binnenhaalde en daarmee een groot aandeel had in het bereiken van de Kampioenspoule.

 

Naast de vele winstpartijen bleek Iris ook een zeer positieve impact te hebben op de teamspirit. Met haar aanmoedigingen en coaching werd het teamgevoel alleen maar groter. En het positieve gevoel is wederzijds: Iris voelt zich als een vis in het water bij HBV en geniet ervan om weer in de Eredivisie uit te komen. Het duurde niet lang voordat duidelijk was dat Iris volgend seizoen weer bij HBV zou gaan spelen. En daar is de TC bijzonder blij mee.

 

Iris speelt ook nog steeds competitie in Zwitserland en speelt veel internationale toernooien, waardoor ze niet het gehele seizoen beschikbaar zal zijn voor HBV. Toch hopen we dat ze weer een belangrijke rol kan gaan vervullen in het team, en wellicht haar ongeslagen status in de damesdubbel van vorig seizoen kan voortzetten?

 

Iris Tabeling

 

Leeftijd: 28 jaar

Woonplaats: Burgdorf (Zwitserland)

Studie/Werk: Pedagogische Wetenschappen/Badminton

Voorkeur: Rechtshandig

Hobby's: Boeken lezen (thrillers) 

 

Voorgaande clubs: Martinus, van Zijderveld, Emsdetten, Refrath, Trttau

Prestaties: Meervoudig Nederlands Kampioen, bronzen medaille Europees Kampioenschappen.

 

 "Ik heb vorig seizoen al mijn dubbels gewonnen en dat wil ik proberen te evenaren. En natuurlijk weer de kampioenspoule halen!!"


Morgen wordt weer een nieuwe speler bekend gemaakt die deel uitmaakt van de selectie van HBV in de Eredivisie 2019-2020.