· 

Finn Achthoven 3 x Nederlands Jeugd Kampioen

Dit weekend werden in Wijk bij Duurstede de Nederlands Jeugd Kampioenschappen 2019 gespeeld. Een delegatie HBV-badmintonners vocht voor de meeste begeerde titel van het jaar.

 

Drie keer goud

 

Het huzarenstukje wat Finn Achthoven twee jaar geleden flikte, is hem dit jaar weer gelukt. In 2017 werd de HBV-er driemaal Nederlands Jeugd Kampioen onder de 15 jaar. Dit jaar is hij wederom Nederlands Jeugd Kampioen in het mannenenkel, mannendubbel en gemengddubbel, maar dan in de categorie onder 17 jaar.

 

De Horinees die fulltime op Papendal traint, won in het enkelspel al zijn wedstrijden in twee games. Ook de finale tegen David Sugiharto van BC Drop Shot werd met 21-16 en 21-17 gewonnen door Finn. 

 

De titel in het gemengddubbelspel met Amy Tan (BV Almere) werd eenvoudig binnengehaald in de finale (21-9, 21-13) en ook de mannendubbel-finale met Andy Buijk (DKC) werd ruim gewonnen (21-11, 21-8).

 

Drie prachtige titels voor de HBV-er; een mooie beloning voor alle trainingsuren bij de nationale selectie. De ontwikkeling van Finn is ook bij HBV niet onopgemerkt gebleven en binnenkort kunt u op de website lezen dat Finn volgend seizoen meer en meer op het hoogste niveau binnen onze club te zien zal zijn.

 

Dames zijn runner-up

 

Chloe Mayer, Eredivisie-speelster bij HBV, heeft een prima prestatie geleverd door in het vrouwenenkel onder 19 jaar de tweede plaats te veroveren. De Hoornse, net klaar met haar examens, geraakte redelijk eenvoudig in de finale door haar partijen in twee games te winnen. De finale tegen Meike Versteeg werd in drie games verloren.

 

Op de foto ziet u nog een tweede dame: Kelly van Buiten. Zij werd tweede in het vrouwendubbel en gemengddubbel onder 17 jaar. Voor de meeste HBV-ers is zij wellicht een onbekende, omdat de Wageningse de afgelopen seizoenen voor BC Amersfoort heeft gespeeld. Maar volgend seizoen is dat anders! Meer info binnenkort op onze website. 


Kelly van Buiten (2 x zilver), Finn Achthoven (3 x goud) en Chloe Mayer (1 x zilver).