Team 1 verliest in kwartfinale Beker

Dit weekend werd in Den Haag de finaledag van het bekertoernooi gespeeld. Officieel de Vandekolk Hypotheken Cup.

 

HBV was door twee overwinningen in de voorrondes doorgedrongen tot de kwartfinales van het toernooi. In de kwartfinale werd geloot tegen Landskampioen Duinwijck. Een moeilijke, maar vooral ook leuke tegenstander. Want onze provinciegenoten zijn ons dan wel vaak de baas, maar daar moeten ze wel hard voor werken!

 

De selectie van HBV was helaas niet helemaal compleet. Niels Veenstra en Iris Tabeling waren gelukkig wel van de partij. De overige vastspelers hadden een geldige reden tot afwezigheid (vakantie, examens, andere toernooi). Maar gelukkig kunnen we bij HBV inmiddels bouwen op een brede selectie met veel jonge talenten, ook uit eigen kweek! Finn Achthoven en Sanne Roos waren de jongelingen die zich mochten gaan laten zien op de baan.

 

 

Dit zorgde bij HBV uiteraard voor geheel nieuwe koppels in de dubbelspelen. De mannendubbel van Finn en Niels ging nog behoorlijk van start, maar de twee Hoornse singelaars moesten het toch afleggen tegen de twee pure dubbelaars van Duinwijck. Jorrit en Ties wonnen duidelijk in twee games.

 

Vervolgens mochten Iris en Sanne de strijd aangaan met Raquel en Milou en dat werd een wedstrijd om van te smullen. Sanne vocht voor wat ze waard was en liet zien dat ze in een paar jaar tijd enorm gegroeid is. Iris wist met lepe balletjes en rake klappen voor veel punten te zorgen. Maar toch waren het de Haarlemmers die beide games met miniem verschil wisten te winnen: 19-21 en 20-22.

 

Niels ging daarna de baan op en hij mocht revanche nemen op Brian, die hem in de competitie nog verrassend de baas was. Ook dit keer speelde Brian sterk en wist de eerste game in verlenging te winnen. Maar daarna stelde Niels orde op zaken en won in drie games. Zou HBV dan toch nog kans maken?

 

Helaas bleek achteraf dat de damesdubbel echt gewonnen had moeten worden om een kansje te behouden. Sanne had de zware taak om tegen Debora te spelen, en dat was nog wel een maatje te groot voor onze HBV-speelster. In twee games verzekerde Debora Duinwijck van de winst en een plek in de halve finale.

 

De gemengddubbel van Finn en Iris was daarna om des keizers baard, maar het werd toch een interessante wedstrijd. De HBV-ers pakten brutaal de eerste game van Ties en Debora, maar zagen de Haarlemmers toch weer langszij komen en winnen in drie games.

 

 

Een mooie ervaring voor onze jonge spelers en toch weer een prima prestatie van HBV door de kwartfinale te bereiken en het Duinwijck lastig te maken. Met dank aan Serge voor de coaching en Roger voor de begeleiding. Op naar volgend seizoen!