· 

HBV presenteert nieuw trainers-duo

De Hoornse Badminton Vereniging staat volgend jaar onder leiding van een tweetal trainers: Max Sibbald en Serge Mayer. De technische commissie is ervan verzekerd dat de kwaliteiten van beide trainers elkaar goed aanvullen en dat zij samen HBV naar een hoger niveau kunnen brengen.

 

De Eredivisievereniging stelt Sibbald aan als hoofdtrainer. Hij zal de clubtraining verzorgen op woensdag voor alle competitieteams en op vrijdag de selectietraining geven. Mayer zal hem bij deze trainingen assisteren. Wat betreft de begeleiding van het eerste team zijn de rollen omgekeerd. Mayer is aangesteld als hoofdcoach en hierbij zal Sibbald hem ondersteunen als assistent-coach.

 

 

Een nieuw gezicht

 

Max Sibbald is een volledig nieuw gezicht in Hoorn. Hij was vorig jaar trainer bij Eredivisievereniging Van Zijderveld uit Amstelveen. Daarnaast heeft hij jarenlang training gegeven bij BC Harderwijk en bij regionale trainings centra voor talenten.

 

De geboren Indonesiër heeft een beroepsverleden bij de Koninklijke Landmacht en is zodoende zeer bedreven in het creëren van fysieke en mentale trainingsprogramma’s. “Mijn visie voor HBV is om veelzijdige en gevarieerde trainingen met veel plezier aan te bieden en hierdoor uiteindelijk te komen tot betere prestaties,” aldus de vader van 4 kinderen, waaronder de badmintonnende Thomas en Manon, beiden op hoog niveau. Ook zelf heeft Sibbald in het eerste team van BV Almere gespeeld, maar ook gevoetbald op hoog niveau.

 

 

Logische keuze

 

Serge Mayer is al jaren een bekend gezicht bij HBV. Hij speelde zelf vroeger samen met zijn ouders en broer bij badmintonvereniging UVO in Amsterdam Noord. Zes jaar geleden startte hij met het assisteren van de trainingen van Dennis Lens, bij diens badmintonopleiding in Hoorn. Met deze talentengroep werden veel toernooien door heel Nederland gespeeld en hierbij verzorgde Mayer de coaching.

 

Binnen HBV was Mayer al actief als lid van de jeugdcommissie, technische commissie en de laatste jaren als coach van het eerste team. Door veel positieve geluiden vanuit de spelersgroep over zijn kalme en effectieve manier van coaching, heeft de technische commissie de voor de hand liggende keuze gemaakt om hem als hoofdcoach aan te stellen. 

 

 

Doelstellingen voor HBV

 

Sibbald en Mayer zijn aangesteld om twee duidelijke doelstellingen van de vereniging te verwezenlijken. Enerzijds wil de vereniging met het eerste team richting het Landskampioenschap in de Eredivisie. Anderzijds is het doel van de technische commissie om te bouwen aan een club in de breedte, waarin er veel aandacht is voor de jeugd en opkomend talent.

 

Sibbald onderschrijft deze doelstellingen: “aankomend seizoen heb ik gekozen voor HBV, omdat het een vereniging is met ambities voor zowel de topsport als de breedtesport. Ik draag graag bij aan die ambities om de vereniging naar een hoger plan te tillen.”

 

Mayer ziet de goede omstandigheden van HBV als een mooi aanknopingspunt om door te pakken: “de club heeft alle ingrediënten om zich de komende jaren als gevestigde eredivisieclub te manifesteren. De faciliteiten, de nauwe samenwerking tussen bestuur en TC en de aanwezigheid van een badmintonschool vormen een sterk fundament. De competitieteams zijn een mooie mix van gezelligheid en ambitie. De teams zijn vertegenwoordigd in aaneensluitende divisies wat voor eenieder doorstroming en mogelijkheden tot ontwikkeling biedt.”

 

 

Vooruitblik Eredivisie

 

De Eredivisie is in de afgelopen jaren qua niveau sterk omhoog gegaan. HBV gelooft dat het met een jong, gemotiveerd en enthousiast team het de gevestigde orde lastig kan maken en zelfs kan overtreffen. 

 

Mayer over de kansen in de Eredivisie: “voor team 1 zal in het nieuwe seizoen de eerste doelstelling zijn om weer de Kampioenspoule te behalen (top 5). De Eredivisie is in de breedte sterker geworden zeker met een club als Drop Shot erbij. HBV heeft zich ook versterkt en het streven is om de uitstekende prestatie van afgelopen seizoen te overtreffen.”

 

De transfermarkt sluit op 15 mei en dan zal de spelersselectie van HBV voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt kunnen worden.