· 

Hoorns Open kent veel HBV-winnaars

Het 32e Hoorns Open kende een groot aantal winnaars van HBV. Het als vanouds gezellige toernooi kende dit jaar helaas wat minder deelnemers, wat deels te verklaren is vanwege de vakantieweek waarin het toernooi viel.

 

Dit mocht de pret niet drukken en er was ruimte om alle onderdelen in poule-wedstrijden te spelen. Dit zorgde er voor dat iedereen lekker veel partijen kon spelen en met lekker veel spierpijn op zondag naar huis kon.

 

Categorie 1

In de hoogste categorie ging helaas het vrouwenenkel wegens te weinig inschrijvingen niet door. In het mannenenkel stond Niels Veenstra van HBV 1 tegenover Joey Muns van HBV 2, die verrassend had gewonnen van Dave Veerman in de halve finale. Niels won in twee games en pakte zo de toernooiwinst.

Ook in het gemengddubbel ging de finale tussen HBV-ers Niels en Joey, met aan hun zijde respectievelijk Jasmine Paap en Rosaline Tumewu. Niels ging hierin wederom met de winst aan de haal. 

In het mannendubbel werd Niels samen met Nick Veerman tweede. Zij verloren van Duinwijckers Roy Kuipers en Steef van Wooning.

Tot slot het vrouwendubbel: daarin pakten Rosaline en Sanne Roos de tweede prijs, waar Duinwijckers Fabienne van Affelen van Saemsfoort en Corine Breukers met de titel huiswaarts keerden.

 

Categorie 4

In het mannenenkel drie spelers van HBV in de halve finales, maar uiteindelijk ging Swish-speler Bat Schouten met de winst naar huis, door in drie games te winnen van Wim Hoogland.

In het gemengddubbel werd Bat samen met Armel Visje van HBV tweede, zij verloren in twee krappe games van Bats clubgenoten Lorenzo Wedage en Puck Minnebo.

Puck pakte ook de toernooiwinst in het vrouwenenkel, waarin ze in drie games won van Tiffany McClymont van HBV.

In het vrouwendubbel was de winst voor de HBV-dames Katja van Walstijn en Mandy Dekker, die clubgenoot Joy Duinmaijer en eerdergenoemde Puck Minnebo versloegen.

 

Categorie 6

Oud HBV-er Koen ter Velde werd tweede in het mannenenkel, hij verloor van Jarne Oostenbrug van BC Drachten. Koen werd wel kampioen in het gemengddubbel, met Pytrik Riksten aan zijn zijde; en ook nog in het mannendubbel met HBV-er Mark Koedijk naast zich.

Bij de dames werd Vera Buitendijk kampioen, doordat zij in de finalepoule net 1 game meer had gewonnen dan Esmee de Roo. In winst- en verliespartijen stonden zij en Taima Sjoerds nog gelijk.

 

Categorie 8

Voor het eerst een categorie 8 bij het Hoorns Open. De inschrijving zat niet bomvol, maar toch was er al behoorlijk animo. De enkels waren een prooi voor de HBV-ers: bij de mannen Bastiaan van der Veen en bij de vrouwen Annamarie Ruijter. Annamarie won tevens het gemengddubbel met clubgenoot John Loa.