· 

Team 3 Kampioen!


Gisteravond is HBV 3 kampioen geworden in de 3e divisie afdeling 4!

 

Joy, Armel, Katja, Rico, Menno en Justin hadden in de loop van de competitie een mooie voorsprong opgebouwd. De nummer 2, Martinus, stond inmiddels op 7 punten achterstand en was gisteravond de tegenstander. Een echte kampioenswedstrijd dus.

 

Martinus was de enige ploeg waarvan HBV had verloren. In de uitwedstrijd werd met 5-3 verloren. Een 5-3 winst was nodig om het kampioenschap veilig te stellen, maar met nog een wedstrijd voor de boeg, was ook bij een miniem verlies nog geen man overboord.

 

 

Door te veel invalbeurten in team 1 en 2 mocht Menno helaas niet meer meespelen. Justin en Rico beten het spits af en wisten in twee games de mannendubbel te winnen, waarmee het goede gevoel meteen bij HBV lag. Katja en Armel namen het op tegen het sterke damesdubbel van de zusjes Hondeman. De HBV-ers maakten het de tegenstandsters behoorlijk lastig, maar na twee games ging de winst naar Martinus. 1-1.

 

Justin ging op voor pas zijn 5e single dit seizoen in team 3. Hij leek op weg naar winst in twee games, maar Martijn vocht zich terug naar een 3e game. Daarin liep Justin al vlug uit naar een ruime voorsprong en gaf die niet meer uit handen. 2-1!

 

Armel speelde vervolgens een geweldige partij tegen Rosa. Armel zette alle spanning om in fantastisch badminton en in twee games pakte zij verdiend de overwinning. Een geweldige opsteker, want in de uitwedstrijd werden alle damespartijen verloren. 3-1!

 

Rico won de eerste game en kwam in de tweede game terug van een achterstand. Hij won de game in verlenging en blijft daardoor ongeslagen in het enkelspel. Het vierde punt was een feit en daarmee was het vooraf gewenste gelijkspel al binnen, want dat zou betekenen dat in de laatste wedstrijd tegen Swish nog maar 2 wedstrijden gewonnen moesten worden.

 

 

Het kampioenschap kwam nu al zo dichtbij en er waren nog drie mogelijkheden om het dezelfde avond nog af te maken. Dat gebeurde, maar helaas niet op de manier waarop je dat zou wensen. In de damesenkelpartij van Joy maakte Melissa een misstap en viel daardoor achterover. Al snel werd duidelijk dat dit een ernstige blessure was en de dame van Martinus moest opgeven en werd naar het ziekenhuis gebracht. De overige partijen werden niet meer gespeeld.

We wensen Melissa veel beterschap en hopen dat ze snel weer kan badmintonnen.

 

Een vervelend einde en het kampioensfeestje werd daardoor ook minder uitbundig gevierd. Desondanks een fantastische prestatie van team 3, dat nu promoveert naar de 2e divisie. Lange tijd speelde het eerste team van HBV op dit niveau, en volgend seizoen zal het derde team hier spelen. Het laat zien hoe onze club gegroeid is!

 

 

Gefeliciteerd Joy, Armel, Katja, Rico, Menno en Justin, en ook dank aan invallers Nick, Sanne en Aji!