· 

HBV geeft visitekaartje af in Eredivisie

HBV promoveerde afgelopen seizoen als ongeslagen kampioen vanuit de Eerste Divisie. De verwachtingen waren hoog, zeker met Iris, Madouc en Niels als aanwinsten, en de doelstelling werd niet onder stoelen of banken geschoven: de Kampioenspoule moest bereikt worden.

 

Kick-Off

Achteraf gezien werd de belangrijkste overwinning gelijk in het begin geboekt. HBV kwam knallend uit de startblokken bij de Kick-Off in Den Haag. Dit jaar werd de Eredivisie afgetrapt bij DKC en zij hadden dit uitstekend georganiseerd. Team 1 kwam vol strijdlust de baan op tegen Roosterse. Met maar liefst 7-1 werd de concurrent om de begeerde vijfde plaats opzij gezet. Badmintonnend Nederland was direct gewaarschuwd: Hoorn is een club om rekening mee te houden.

 

Gevestigde orde

HBV mocht vervolgens aan de bak tegen twee teams van de gevestigde orde: Velo en Amersfoort. De Zuid-Hollanders werden op 4-4 gehouden en Amersfoort werd met 5-3 verslagen, ook een zeer belangrijke overwinning op een directe concurrent. Dankzij deze goede resultaten stond HBV de eerste weken zelfs bovenaan de ranglijst.

 

Ongeslagen

Na een 7-1 overwinning op Smashing, volgden drie nederlagen tegen Van Zijderveld, DKC en Almere. De damesdubbel van Jessica en Iris was echter steeds goed voor een punt. Zij zijn het hele seizoen ongeslagen gebleven, een unieke prestatie. HBV zakte wat terug op de ranglijst en de voorsprong op de nummer 6 slonk weg. Met maar liefst 7-1 werd TFS vervolgens verslagen en daarmee was de Kampioenspoule weer binnen handbereik. 

Beslissing

In de thuiswedstrijd tegen landskampioen Duinwijck moest de beslissing vallen. De supporters van HBV waren in groten getale aanwezig voor de laatste en beslissende wedstrijd in de Eerste Fase. In een aantrekkelijke wedstrijd werd dan wel verloren, maar de 3 punten waren ruim voldoende voor een vervolg in de Kampioenspoule. 

 

Blessure

Het was dit seizoen niet alleen maar koek en ei. Madouc moest bijna het gehele seizoen vanaf de zijlijn toekijken vanwege een slepende blessure. Een grote teleurstelling voor haarzelf, maar natuurlijk ook erg jammer voor het team. We hopen dat zij snel weer pijnvrij kan spelen en volgend seizoen nog veel winstpartijen binnen kan halen voor HBV. 

 

Nominatie sportploeg

In december werd bekend dat team 1 genomineerd werd voor sportploeg van het jaar 2018 in West-Friesland. Een hele eer, ondanks dat de winst terecht naar de zaalvoetballers van Hovocubo ging (landskampioen en bekerwinnaar). Geweldig dat badminton in Hoorn en omstreken op de kaart is gezet. 

 

Nog tekort

In de Kampioenspoule vocht HBV voor elk punt, maar werd wel duidelijk dat de concurrenten nog net een stapje te sterk waren. De HBVers eindigden op de laatste plaats in de Kampioenspoule en zullen zich nu kunnen focussen op toernooien en trainingen, alvorens het nieuwe seizoen weer in september gaat starten. En dan zal HBV erop gebrand zijn om in het nieuwe seizoen nog beter te gaan presteren. Het visitekaartje is in ieder geval afgegeven.