· 

HBV onderuit tegen landskampioen

In eigen huis heeft HBV niet kunnen stunten tegen Duinwijck, vorig seizoen landskampioen en momenteel de koploper in de kampioenspoule. Wel wist de Hoornse ploeg twee punten af te snoepen van de Haarlemse opponent, 2-6.

 

In de uitwedstrijd ging HBV nog met 7-1 onderuit. Toen werden vijf wedstrijden in drie games beslist, met een miniem verschil. Nu kon de Hoornse ploeg opnieuw niet winnen.

 

Iris Tabeling was tegen BC Duinwijck weer beschikbaar en speelde de dames single en de dames dubbel. Tabeling staat over hele seizoen nog op honderd procent winst. In de dubbel wist ze samen met Jessica Ottenhoff te winnen en ook in het enkel spel pakte ze de winst. ‘De overige partijen waren duidelijk voor Duinwijck, behalve de eerste mix die heel spannend was’, zag Ottenhoff. Daarin won HBV de eerste set, maar gingen de andere twee sets naar de gasten.

 

‘We hebben er helaas geen 3-5 uit kunnen slepen, maar wel een knappe 2-6 en twee dure punten van Duinwijck afgesnoept’, vervolgde Ottenhoff. Volgende week speelt HBV in een dubbel weekend de laatste twee wedstrijden van de kampioenspoule. ‘We hopen toch een van de twee wedstrijden te winnen of gelijk te spelen.’