· 

Westfriese Sportverkiezingen

Dat HBV driemaal genomineerd was bij de Westfriese Sportverkiezingen was natuurlijk al een prestatie van formaat. Op het jaarlijkse Sportgala in 't Park Schouwburg werden de winnaars bekend gemaakt. HBV viel niet in de prijzen, maar de drie nominaties hebben de badmintonsport goed op de kaart gezet.

 

Zowel bij de sportploeg als bij de coach van het jaar verkiezing, ging de prijs naar de zaalvoetballers van Hovocubo. Zeer terecht, gezien hun Landskampioenschap vorig jaar. Toch een mooie blijk van waardering voor Dennis Lens als coach en HBV als team. De prestaties in de Eredivisie gaan niet onopgemerkt voorbij in de regio!

 

Megan Hollander was genomineerd als aangepast sporter. Hier ging Bas Takken, de zwemmer die al aan de Paralympische Spelen van Rio meedeed met de winst naar huis.

 

Ook Finn Achthoven kwam het podium op. Hij is aangesloten bij Talent United, een groep van talenten die gezamenlijk gebruik maakt van faciliteiten en (oud)topsporters uit de regio als mentor hebben. De oprichter van Talent United ontving de sportiviteitsprijs. 

 

Het was een zeer mooi en vermakelijk gala, met veel show-elementen en interviews met onder andere Ronald de Boer. HBV mag ontzettend trots zijn op de nominaties.