· 

Koop kaartjes voor de Westfriese Sportverkiezingen

Op zondag 13 januari vindt het Sportgala plaats in het Park Schouwburg in Hoorn. Zoals u eerder op de site heeft kunnen lezen zijn Megan Hollander, Dennis Lens en team 1 genomineerd voor de Westfriese Sportverkiezingen.

 

U kunt bij deze spannende uitreiking aanwezig zijn. Voor €5,- kunt u een kaartje kopen op de website van de verkiezingen. Het belooft een spektakel te worden, met mooie beelden, toespraken van bekende sporters en live optredens. En wie weet gaan de HBV-ers wel met een titel naar huis?Tijdens het sportgala worden in de allereerste plaats in diverse categorieën de Westfriese topsporters over 2018 gekozen. Zij zijn het middelpunt waar het bij dit evenement al 25 jaar met groots vertoon omdraait. Natuurlijk gaat het ook om al die andere sportmensen, de genomineerden, en een heleboel bijna-genomineerden. Een scala aan sporten passeert daarbij de revue. Een professionele jury heeft een jaar lange alle sporten en sporters op de voet gevolgd. De sportverkiezing is de enige manifestatie van de regionale breedtesport.

Maar het sportgala schittert ook door zijn aankleding, presentatie, spannende beelden en filmfragmenten op de schermen, flitsende dance-acts op het podium. Die brengen een wervelende dynamiek en maken bij elkaar dit gala zo bijzonder. Een prachtige show, een geweldig evenement om mee te maken.

Voor deze 25e editie van dit magistrale regionale sportfeest zijn alle winnaars en winnaressen van de afgelopen jaren, voor zover die nog te achterhalen waren, uitgenodigd. Evenals tal van prominenten uit de sportwereld, die als eregasten bij de voorgaande sportverkiezingen met speeches, prijsuitreiking en op andere wijze in actie kwamen. Zoals Ronald de Boer, Ard Schenk, Louis van Gaal, Erica Terpstra, Maartje Paumen, Tess Wester, Marianne Vos, Kirsten Knip en vele anderen. Bekende Nederlanders, die telkens weer verrast werden door de enerverende en meeslepende performance van de Westfriese Sportverkiezingen.

 

Hoogtepunt blijft natuurlijk de bekendmaking van de regionale winnaars in de categorieën, sportman, sportvrouw, sportploeg, aanstormend sporttalent, sportcoach en aangepast sporten. Maar binnen de West-Friese sportwereld stijgt de spanning al veel eerder want in de loop van december wordt bekendgemaakt, wie er genomineerd zijn in de diverse categorieën. Voor de sporters is het al enorm waardevol wanneer ze tot die selecte groep van toppers behoren. Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben het afgelopen jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze in actief zijn in de West-Friese sportwereld. Een enorme klus, want deze regio kent nogal wat topsporters en topsporters in spe, sporttalenten, sportteams en een enorm leger aan deskundige mannen en vrouwen in de training, coaching en begeleiding.

 

De zilveren jubileumeditie van dit Sportgala met de Westfriese Sportverkiezingen is op zondagmiddag 13 januari in Schouwburg ’t Park in Hoorn. Vanaf 14 uur is de foyer geopend en om 14.30 uur begint het jubileumgala.

 

Bron: westfriesesportverkiezing.nl