· 

HBV driemaal genomineerd bij Westfriese Sportverkiezingen!

Een unicum in de geschiedenis van de Hoornse Badminton Vereniging: bij de Westfriese Sportverkiezingen is de club maar liefst driemaal genomineerd. Een passende beloning bij alle bijzondere prestaties die zijn geleverd het afgelopen jaar.

 

 


Het eerste team van HBV is genomineerd als sportploeg van het jaar. Deze nominatie hebben zij te danken aan een zeer succesvol 2018. In februari werd HBV ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie en dwong daarmee promotie af naar de Eredivisie. En hierin deden zij het als nieuwkomer verrassend goed. In de Eerste Fase van de competitie belandden zij bij de bovenste 5 teams, wat in november resulteerde in plaatsing voor de Kampioenspoule. Het eerste team heeft zich geprofileerd als een gemotiveerd en gedreven team, waarin jong talent en ervaring elkaar sterker maken. De zaalvoetballers van Hovocubo en de wielrenners van West-Frisia zijn ook genomineerd.


Daarnaast is Dennis Lens genomineerd als coach van het jaar. De olympiër in Hoornse dienst heeft zich bewezen door de afgelopen jaren veel te investeren in de badmintonjeugd middels zijn eigen stichting SBDL. Hieruit zijn zeer talentvolle spelers voortgekomen die in de hoogste teams van HBV spelen. Dennis is nu drie seizoenen hoofdtrainer bij HBV en heeft de dubbelrol coach/speler in team 1. Sander van Dijk (Hovocubo) en Charles van Altena (Hollandia) zijn de andere coaches die genomineerd zijn.


Tot slot is Megan Hollander genomineerd als aangepast sporter van het jaar. De jonge speelster van HBV heeft haar ouderlijk huis vaarwel gezegd en is in Arnhem gaan wonen om zich fulltime te kunnen focussen op het badminton. Ze traint dagelijks op Papendal en heeft als doelstelling om de Paralympische Spelen in Tokio 2020 te bereiken. Ze werd dit jaar Nederlands Kampioen para-badminton en heeft deze nominatie dus meer dan verdiend. Andere genomineerden zijn wielrenster Caroline Groot en zwemmer Bas Takken.


HBV is enorm trots op deze nominaties en feliciteert team 1, Dennis Lens en Megan Hollander al van harte met deze eervolle benoeming. En het kan zelfs nog mooier worden: op zondag 13 januari om 14.30 worden de winnaars van de Westfriese Sportverkiezingen bekend gemaakt. Zou één van de HBV-genomineerden misschien zelfs winnen?