· 

HBV speelt gelijk tegen DKC

Als promovendus meespelen in de Kampioenspoule is natuurlijk al een zeer bijzondere prestatie. Maar HBV heeft de ambitie om ook tegen de sterkste clubs van Nederland goede resultaten neer te zetten. Zaterdagavond speelde HBV de eerste wedstrijd in de Kampioenspoule uit tegen DKC. De Hagenezen golden vooraf als titelfavoriet, maar eindigden de reguliere competitie als vierde.

 

HBV heeft door de vijfde plaats in de Eerste Fase van de competitie slechts 1 bonuspunt ontvangen. Dat betekent dat de concurrentie gelijk op voorsprong staat. Om de top 3 te bereiken en zodoende de play-offs te behalen, mag er eigenlijk niet verloren worden.

Tegen DKC traden de HBV-ers nagenoeg in een compleet team aan, op Ruben Wijnands na.Er werd gestart met de dubbels, waarbij Niels en Dennis tegenover Michiel Kruijt en Thomas Wijers stonden. Eigenlijk werd het nooit echt spannend, want de DKC-ers waren een maatje te groot voor de Horinezen. Met tweemaal 21-14 ging de winst naar DKC.

 

Bij de dames was dit juist het omgekeerde. Jessica en Iris verlengden hun ongeslagen status en wonnen in twee games van Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Zo stond het weer een gelijk en werd eigenlijk een voorbode gegeven voor de gehele wedstrijd: de punten moesten voornamelijk gehaald worden in de vrouwenpartijen.

 

De daaropvolgende enkelpartijen waren binnen een mum van tijd voorbij. Dave kon zoals verwacht geen vuist maken tegen Mark Caljouw en de Nederlands Kampioen maakte het gedecideerd af in twee games.

 

Niet veel later stond het al weer gelijk, want onze Chloe had tegen naamgenoot Chloe Li weinig moeite. De invalster van DKC uit de tweede divisie werdt met tweemaal 9-21 verslagen. 2-2.

 

De lijn van de avond werd voortgezet. In het mannenenkel had Niels weinig kans tegen Michiel Kruijt en zo lag de voorsprong weer bij DKC.

 

Madouc speelde een belangrijke partij tegen Marlies Baan. In de vorige wedstrijd was Madouc afwezig en werd deze damesenkel-partij verloren. De druk lag dus bij Madouc om een beter resultaat neer te zetten dan de vorige keer. In de eerste game vloog Madouc volledig over Marlies Baan heen met 10-21. In de tweede game was de spanning veel meer aanwezig en werd pas in de verlenging de beslissing gebracht: 23-25 voor Madouc en daarmee een belangrijk 3e punt.

 

Met een 3-3 de mixen in gaan betekent dat het nog alle kanten op kan. Dennis en Iris lieten hun ervaring gelden en kwamen nauwelijks in gevaar tegen Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono. Met 14-21 en 17-21 werd het gelijkspel veilig gesteld en dat was natuurlijk al een prima resultaat.

 

Maar zat er wellicht meer in? Een sensatie hing in de lucht toen Dave en Jessica de eerste game wonnen van Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn. De DKC-ers wisten echter nog een tandje bij te zetten en eigenlijk kwam zo na drie games de verdiende 4-4 op het bord. Een zeer terechte uitslag voor beide teams.


HBV heeft een 2-6 nederlaag in de Eerste Fase weten om te zetten naar een 4-4 gelijkspel. Dat mag een uitstekend resultaat genoemd worden en dat belooft nog wat voor de rest van de Kampioenspoule.

 

Volgend weekend speelt team 1 een dubbelweekend. Zaterdag mag het op bezoek bij Duinwijck in de nieuwe DEGIRO-hal. Zondagmiddag om 14.00 wacht koploper Velo in een thuiswedstrijd in Sporthal Nieuwe Steen. Prachtige affiches en spektakel wordt verwacht.